OLDENBURGER FORBUNDETS KÅRNG FANDT STED FRA DEN 21 TIL DEN 24 NOVEMBER 2012 i VECHTA i  TYSKLAND

Det var en meget glad hingsteholder - Lone Bøgh Henriksen fra Hillerød - som kunne se et afkom efter hendes hingst Fürstenball fra hans første årgang blive udråbt til Siegerhingst i dressurholdet i årgang 2012. Den ualmindeligt smidige og stortgående hingst er trukket på en interessant hannoveraner stamme, hvorfra bl.a. de kendte hingste Donnerball og Desperados også stammer. Hingsten blev dyreste auktionshingst til en pris af 400.000 €.

Reservesieger blev en hingst efter Sir Donnerhall II også efter hingstens første årgang. Hingsten havde Don Schufro som morfar.

Bedste springhingst blev den kattesmidige og smukke skimmel efter Cornet´s Stern med Chacco Blue som morfar. Hingsten viste stor springkapasitet og stort overblik, den solgtes for 130.000 € til Stutteri Ask.

Resevesieger blev en smuk brun hingst efter Lordanos, der altid nedarver korrekt eksteriør god springgalop god teknik og et klipefast temperament.

 

Lone Bøgh Henriksen bliver lykønsket af "Ridehesten".

 

 

Årets dressurbetonede hingst efter Fürstenball/Donerschwee/Alabaster

 

Årets springbetonede hingst efter Cornet´s Stern/Chacco Blue/Contendro I

 

I år stillede ikke mindre end 5 danskejede eller -avlede hingste til kåring i Oldenburger Forbundet og alle blev kåret. Blue Hors stillede to sønner på B H Don Schufros helsøstre Fiesta´s Girl og Fabina efter hingtene BH Romanov og Vivaldi. Heraf blev den ædle højtstillede kobberrøde og spektakulært gående Vivaldi søn 2. Reservesieger med 1 C præmie, og den meget smukke og særdeles smidige Romanov-sønnen blev kåret. Ved forbesigtigelsen havde Stald Cajus købt en søn eftr Balou de Rouet/Landcapitol/Cor de la Bryere, denne blev ligeledes 2 Reservesieger med 1C præmie.

Dernæst blev endnu to hingste kåret, den ene er avlet af Svend Poulsen i Egtved og den anden er ejet af Jens Peter Aggesen i Sommersted kåret, se fotos nedenfor.

 

Kat. 68 Vivaldi/Donnerhall/Pik Bube fra Blue Hors

 

Kat. 55 B H Romanov/Donnerhall/Pik Bube fra Blue Hors

Kat. 1 Balou de Rouet/Landcapitol/Cor de la Bryere fra Stald Cajus

Kat 71 Zack/Hertug/Leonardo II avlet af Svend Pousen i Egtved. Den blev fremstillet af Kathmann

Kat. 70 Wilkens/Zardin Firfod/Zardin Firfod ejet af Jens Peter Aggesen i Sommersted

Kat. 20 blev Reservesieger i de springbetonede hold (Lordanos/Raphael/Argentan)

Den dansk stationerede Sir Donnerhall II gjorde et fint indtryk med sine tre sønner i førstye følårgang, hvor alle blev kåret. Oldenburger Forbundet havde inviteret de svenske ejere Fam. Nyreröd, der muliggjorde at Thomas Sigtenbjerggaard kunne fremvise hingsten for et begejstret publikum lørdag aften.

På fotoet t.v. ses Reservesiegerhingsten e. Sir Donnerhall II fra Johanes Westendarp,der blev solgt som ridehest for en ung tysk pige. Ii midten ses familien Nyreröd med Sir Donnerhall II, og t.h. er Sir Donnerhall II selv redet af Thomas Sigtenbjerggaard i aftenshowet. På auktionen købte familien Nyreröd en af de kårede Sir Donnerhall II-sønner efter Wolkentanz´s helsøster til deres datter.

 

 

 

 Hvert år udnævnes der en Hauptprämiehingst i både dressur og spring i forbindelse med hingstekåringen. Præmien tildeles de 2 to bedste 4 årige hingste på grundlag af hingstenes egenpræstation og efter besigtigelse af deres første føl årgang: Hauptpræmiehingst 2012 dressur blev FOUNDATION og Hauptpræmiehingst 2012 spring blev LOS ANGELES.

 

Kat 142 Fondation e. Fidertanz/De Vito/Andiamo ejes af Stall Schockemöhle, han er en helt fantastisk gangmaskine, som er typisk for Fidertanz´afkom.

 

 

Kat. 146 Los Angeles e. Light On/Argentinus/Bariton med 9,38 i springning HLP prøve  er en værdig repræsentant til at videreføre Lordanos´ dejlige springgenskaber.

Lørdagens aftenshow blev afsluttet med en kavalkade af Donnerhall-afkom bygget op omkring en gribende afsked med to D- hingste, der har gjort en særlig stor indsats i avl og sport.

Don Gregory bliver i en en alder af 24 år pensioneret fra avlsindsats. Han blev præsenteret i hallen med en smukt afskedsdækken, sammen hans tidligere ejere. I Oldenburg sætter man en ære i at sige ordentlig farvel til de store avlshingste, og samtidig fik tilskuerne historien om, hvordan fire familier for 24 år siden drog til følauktion og indkøbte Don Gregory, og hvordan de senere fik han kåret i Oldenburger Forbundet, hvor han har haft så stor en indflydelse. Se foto herunder t.v.

 

Emme Hindle har besluttet at indstille Diamond Hits (Don Schufro/Romino) dressurkariere og pensionere ham til avl. Det blev således sidste gang Diamond Hit blev vist offentligt i et Grand Prix program, men det var bestemt ikke noget udslidt herre, der betrådte scenen i projektørens lys. Aldrig synes Diamond Hit at have været mere smidigt og afbalanceret gående, og det blev en bevæget afsked for både rytter og publikum.

For at sætte avlen i perspektiv havde Oldenburger Forbundet inviteret Diamond Hits mor den 25 årige Loretta, som er mor til yderligre to kårede hingste: Sandro Hit og Royal Hit.

Det var betagende at se de gamle "Kæmper" som har været med til at "skrive" Oldenburger Forbundets avlshistorie.

 
 
 
 
 
 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor