UVM for unge dressurheste blev afviklet fra 1 til 5 august i Verden i Tyskland

 

6 års heste

Ingen kunne slå den vidunderlige hoppe Woodlander Farouche (Fürst Heinrich/Dimaggio), som næsten med majestætisk ophøjethed trådte ind på scenen og igen bjergtog alle med sin overlegenhed. Michael Eilberg og Woodlander Farouche vandt både kvalifikation og finale med betydelig afstand til konkurrenterne.

Dansk varmblod Region 1 havde en deltagede hest i denne klasse: NOH´s Daijoubo (Daddy Cool/Picandt), der også var udtaget sidste år som 5 årig. I år blev han redet af Thomas Sigtenbejerggård. Beste ridt var afjort den indledende kvalifikation, hvor paret opnåede 8.18 hvilket rakte til den lille finale.

Vi fandt HOH´s Daijoubo under opvarmningen, hvor Thomas Sigtenbjergård fandt ind til Daijoubo, som svarede med sving, bæring og harmoni. Der skal igen lyde et stort tyillykke til Stutteri NOH i Skævinge, som har opdrættet og ejer denne ædle hest.

Den populære avlshingst Fürstenball (Fürst Heinrich/Donnerhall) fra Lone Bøgh Henriksen i Hillerød deltog også igen i 6 års klassen. Ines Westendarp viste denne bedårende hingst med fokus på dens store ridelighed, og deres præstation rakte også i år til finalen. Dommerne efterlyste noget mere energi, men efter at have overstået den 4, bedækningssæson, som en af Europas højest frikventerede avlshingste, var både Lone Bøgh Henriksen og hingstens store fan-skare godt tilfredse.

Fra Sjælland deltog desuden Atterupgaards Wolfgang (Welt Hit II/Lord Sinclair) opdrættet af Attrupgaard ved Lystrup med sin ejer Laura Printzlau Mølvig. De fik megen ros af dommerne for deres harmoniske ridt, hvor hesten fik vist sin ridelighed og smidighed.

 

Woodlander Farouche vandt 5 års klassen

NOH´s Daijoubo redet af Thomas Sigtenbjerggård

Fürstenball redet af Ines Westendarp

 

Atterupgaards Wolfgang Laura Printzlau Mølvig

Vinder af 5 års klassen Sa Coeur med Eva Möller

Guldmedaljehoppen Sirikit og John Walsøe Saul

 

UVM for 5 års

Alle dommere havde oldenburger vallakken Sa Coeur (Sir Donnerhall/Don Davidoff) redet af Eva Möller som vinder af klassen, og rytteren blev rost for hestens løsgjorthed og lydnighed. I denne klasse deltog for Danmark også den yndige 5 årige guldmedaljehoppe Sirikit (B H Hotline/B H Don Schufro) fra Peter Christensen i Nakskov. Hun blev redet af sin faste rytter John Walsøe Saul, og deres ridt blev honoreret med en 4. plads i trøstefinalen med et flot resultat på 8.34 point.

 

 

Hingstene i konkurence

UVM er også et udstillingsvindue med nye "tilbud" på interessante avlshingste. Finaledeltager i 5 års klassen 2011 Bon Bravour, fik ikke vist sidste års flotte potentiale, men også denne hingste har været meget brugt i år, hvorfor man nok snarere skal huske Bon Bravour for den flotte kåring i DV i marts 2012.

Men de hollandske hingste har noget, som facinerer avlerne, og her bød Charmeur (Florencio/Jazz) og Boston (Johnson/Quattro B) ind medhinfgsteudtryk,  de eftertragtede høje knæ i trav og en gevaldig ad bakke galop, men begge hingste havde nogle problemer med skridten.

Der var dog to hollandske hingste, som faldt meget i dommernes smag: Borencio (Florencio/Lord Sinclair) og Duvals Capri Sonne (Rodium/San Memo) der beggge opnåede skridtkarakterer mellem 8 og 9, og sammen med deres øvrige overbevisende gangarter resulterede det i en 2. og 3. plads i 6 års og 5 års finalen.

Den svensk ejede og dansk stationerede oldenburger hingst Sir Donnerhall II placerede sig som nr. 3 i 6 års finalen med danske Thomas Sigtenbjerggård, også de havde højdepukter i trav og galop.

 

Bon Bravour med Tom Francx

Charmeur med Emmelie Scholtens

Boston med Marieke van der Putten

 

Sir Donnerhall II med Thomas Sigtenbjerggaard

 

Borencio med Emmelie Scholtens

Duvals Capri Sonne redet af Dinja van Liere

 

Hannoveraner Championatet

Hannoveraner forbundet afvikler hver år samtidig med UVM deres championat for unge rideheste og avlshingste på det smukke baneterræn i Verden.

I år deltog den danske rytter Katrine Kraglund fra Hørsholm i klassen for 3 årige hopper og vallakker og opnåede en 2. plads i den indelednede klasse med vallakken Domingo (Don Federico/Royal Diamond), men deværre fandt Katrine ikke Domingos fine udtryk frem i finalen, så den dag blev det ikke til udtagelse til Bundeschampionatet. Senere er Katrine og Domingo dog blevet udtaget, så hold øje med dem i konkurrencen.

Blandt de 4 årige avlshingste med bestået materialprøve var der kniv hård konkurrence mellem westfalerhingsten Franziskus (Fidertanz/Alabaster) og hannoveranerhingsten Quasar de Charry (Quater Back/Wolkentanz) Den indledende klasse blev vundet af Franziscus, der har alt hvad man kan forlange af en avlshingst i udstråling og charme. Men i i finalen fik Susan Pape vist Quasar de Charry fra sit alle bedste, og med ikke mindre end 5 9-taller og et enket 10-tal for galop løb de naturligt af med sejren.

 

Katrine Kraglund med Domingo

Fanziskus med Johanna Klippert

Quasar de Charry med Susan Pape

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor