Der var åbent hus på Stutteri H P Horses i Harløse ved Hillerød den 18. April 2015

 

Alle sejl var sat til for at gøre gæsternes besøg så vellykket som muligt. Alt fremstod i smukkeste stand, og den nye stald til 6 følhopper og 10 rideheste efter de nyeste krav til hestenes velfærd var lige blevet færdig.  Lone Bøgh Henriksen og hendes familie har hermed skabt sig de perfekte rammer for deres avl og ridehesteproduktion, der i dag tæller ca. 50 heste fra flere forskellige avlsforbund i Europa.

Lones har, som den moderne hingsteholder og avler hun er, valgt at have flere udenlandske samarbejdspartnere som f.eks. Paul Schockemöhle i Tyskland og Emma Blundell fra Stutteri Mount St. John i England. 

Gæsterne kom tidligt for at få en god plads, og det var en god ide, for inden kl. 14.00 var der kommet over 500 gæster fra hele landet. Hjælperne havde travlt med at servere kaffe og kager, og gæsterne kunne også få sig en pølse og en øl i pølsevognen udenfor, hvis de trængte til en lille pause ude i det dejlige forårsvejr.

Lone ønske at give avlerne at "give gæsterne en særlig gave

Lone bød alle velkommen og fortalte, at hun gerne ville overraske sit publikum. Dertil havde hun bedt sin personlige coach gennem mange år: Arne Nielsson at introducere sin tanker om personlig udvikling for de tilstedeværende.

Han fortalte, at hvis man ønskede at udvikle sig personligt og skabe forandring i ens eget liv, skulle man være indstillet på at gå ud at ens "egen komfort zone". Derfor blev alle bedt om at holde hinanden i hånden, og mærke den fornemmelse det gav, at gøre noget anderledes. Han afsluttede med at anbefale, at man ikke ligger under for Jante loven, men i stedet vænner sig "at tale ting op" få en mere positiv reaktion og oplevelse.

 

Det syntes alle at have taget til sig - i hver tilfælde var stemningen fra først til sidst både lys og mild.

Per Springborg var en sprudlende hovedspeaker gennem hele showet og de enkelte ekspertkommentatorer: Claus Hansen (medlem af DV avlsledelse),  Leif Törnblad (international dressurdommer) og Christof Hinkel (Schockemöhle Hengste) var - udover at være saglige - også dejligt positive i deres omtale af hestene, som de beskrev.

Rose og skønne Donna Silver

H P Horses investerer hele tiden i nye heste for at optime stutteriets resultater, og den sidste større investering er DV Guldmadaljehoppen Donna Silver (B H Don Scufro x Willemoes) avlet af Carl Erik Jensen i Randers. Hoppen er uddannet på Grand Prix niveau, og er nu lærehest for Lones og Olufs datter Rose Marie Bang Henriksen. Rose og Donna Silver havde fornyligt deres første udenlandske debut i CDI Stadl Paura 2015 som Youg Rider. Rose er ved at finde godt ind til Donna Silver - kyndigt vejledt af berider Michael Søgaard, og Rose red Donna Silva smukt med megen harmoni og balance, det tegner virkeligt godt for fremtiden for de to.

 

Maria Falkner Hansen rider stutteriet heste i det daglige. Ved showet viste hun de to imponerende hopper: Empradora og Fürstin Weihe

Maria Falkner er omdrejningspunktet for ridningen af hestene på H P Horses og hun styrer stald planer og sadelkammer med akuratesse og diciplin. Som rytter er hun ambitiøs og fremstillingen er altid perfekt. De to store hopper var da også særdeles velredne og imponerene både dressurdommer Leif Törnblad og publikum med deres store gangpotentiale.

 

Donna Silver og Rose Marie Bang Henriksen

 

 Emperadora (Sir Donnerhall - Feiner Stern)  og Maria Falkner 

Fürstin Weihe (Fürst Romancier - B H Don Schufro) M: Weihe Gold og Maria Falkner

 

H P Horses avlshingste hos Schockemöhle

Publikum var navnligt kommet for at se hingstene, og de blev ikke skuffede. De to unge hingste Dragon Hill og Fürsten-Look blev redet af Isabell Bache, som også er Fürstenball nye faste rytter.

Desværre kunne Fürstenball (Fürst Heinrich x Donnerhall) ikke vises under rytter, da han fik en mindre skade lige inden Herning i år og pt. er han i genoptræning. Lone ville dog ikke skuffe de gæster, som var kommet for at se "Kongen" selv, derfor var Fürstenball rejst med de to unge hingste fra Tyskland, og han blev vist ved hånd af Christoff Hinkel.

 

Dragon Hill (Dämon Hill - Sandro Hit) sprudlede under Isabell Bache, der fik præsenteret hans takt, smidighed og styrke i alle tre gangarterdet. Dragon Hill er en hingst med et kænmpe dressurpotentiale, og da han er den hingst, der i 2014 har gået den bedste 70 dages prøve i Tyskland, er han lige tildelt Hannovernaer Verbands Weltmeyer pris, som den første Westfalen hingst.

 

Fürsten-Look (Fürstenball x Londonderry) har virkeligt "Look" - og er et blikfang uden sidestykke. Han har maser af gummi og en "op ad bakke" bevægelse, - han er ædel og har et udtryk, som alle misunder ham. Han har gået Tysklands bedste 30-dages prøve i 2014 - det er ikke underligt at bestilingerne på sæd efter ham hele tiden tikken ind på Lone mailliste.  

 

Dragon Hill

Fürsten-Look

Fürstenball nyder udsigten fra stalden

Avlshingstene i Danmark

Ud over de tre hingste, der står i Tyskland har H P Horses yderligere tre avlshingste, der står i Danmark.

 

Hoftanz (Hiss Highness x Rotspon) rides af berider Michael Søgaard i Grand Prix med adskillige sejre. Han er både kåret i DV og i det tyske Oldenburger Verband. Leif Törnblad kommenterede Michaels præsentationsridt og bagefter fortalte han begejstret, at han aldrig havde set Hoftanz gå som godt, og at han var fuld at fortrøstning med hensyn til fremtiden.

Hoftanz er bare en fantastisk hingst, han har kæmpe talent for de sværeste øvelser, fordi han har fået rigtig styrke til at sætte sig og løfte sig, som kun de bedste internationale Grand Prix heste kan det. Michael Søgaard er utroligt glad for at ride hingsten, og man kan undre sig over, at denne hingst ikke har været mere benyttet i avlen, men måske kommer det nu, for også hans afkom begynder at vise sig positivt på konkurrencebanerne.

 

Winehouse (Wynton x Donnerhall) er en lillebror til Fürstenball og Desiderio, og også han er kåret i det tyske Oldenburger Verband. Han har bestået en 70 dages prøve i Schliekau med 804 points. Han er under uddanelse af Maria Falkner Hansen på H P Horses og han er en utroig dejlig samarbejdspartner og lærervillig med alt nyt.

 

Rosentanz (Rohdiamant x Sao Paulo) var startskuddet til Lone succes som hingsteholder, hun købte ham på Hannoveraner Auktionen i 2003. Han blev kåret i DV året efter, og han har lavet mange rideheste med et super fint temperament og uddannelsespotentiale. Rosentanz er uddannet på lille turs niveau, han blev kastreret for at blive Roses faste junior hest og sammen startede de DM for Juniorer i 2014. Det var også Rose, der viste Rosentanz for publikum i showet, og hun demonstrerede elegant hans skønne ridelighed og udtryksfulde galop.

 

Hoftanz og Michael Søgaard

Rosentanz og Rose

Winehouse og Maria Falkner Hansen

Flere lovende unge rideheste, plage og føl.

Lone købte på et tidspunkt en søster til Fürstenball: Magnolia ud ad hoppen Maradonna, som er efter Sir Donnerhall. Magnolia  blev i 2011 udtaget til eliteskue i Old. Verband og i 2012 blev hun mor til hoppeføllet Mirabella efter Bretton Woods. Hun er p.t. under tilridning på stutteri Springborg m.h.p. kåring til sommer. Per Springborg træner hende sammen med den portugisiske rytter Federico Mexia de Almeida, som viste den ædle, velgående og udtryksfulde hoppe frem.

 

Hoppeføllet Best of Mount St. John

Sidste år købte Lone et par føl hos Emma Blundell på Mount St. John i England og samtidig investerede Lone yderligere i et embryoføl til 2015 efter oldenburgerhoppen Best Of All (Bordeaux x Sir Donnerhall x BH Don Schufro.) Hoppen er helsøster til bedste hoppe i Old Verband i 2012 Fascine. Emma købte Best of All på PSI auktionen året efter. Denne hoppe har samme mormor som den tophypede hingst For Romance (Fürst Romancier x B H Don  Schufro). Hoppeføllet efter Best of All, som blev vist på showet: Best of Mount St. John er et føl, som Emma Blundell fra Mount St. John følger nøje, og som både Lone og Emma venter sig meget af.

Desuden vistes et hoppeføllet Tootsie efter Everdale x Totilas, som allerede er solgt til Cathrine Dufour som hendes kommende dressurhest.

 

Den populære lodtrækning om bedækninger

Efter 2 1/2 times show var det tid til den traditionelle lodtrækning om en bedækning i år ved Fürsten-Look. Lone trak først en vinder: Anne Sofie ?, men Lone syntes, det var synd, hun skulle stå helt alene vsa. hingsten, derfor blev der trukket endnu en vinder, som blev hannoveraneravleren Charlotte Grønlund.

 

Best of Mount St. John

Mirabella og Federico Mexia de Almeida

De glade vindere af en bedækning

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor