På DV Region 1´s Horsefestivals første dag blev der vist - først springføl og derefter dressurføl - af meget høj klasse.

Se og køb fotos af alle føl her

Bedste springhingsteføl: Holsteins Zacho Boy (Zacharov x Lanciano) fra Familien Holstein i Roskilde var virkeligt "outstanding" i kvalitet. Hans mor er elitehoppen Melanie er udaf Grand Prix-hoppestammen efter Mirielle. Melanie har produceret 2 S-springheste bl.a. Lord Holstein, der netop nu deltaget i EM for Yoyng Riders i Østrig med Camilla Fliedner Ernst. Zacho Boy havde maskulin udtråling og en rigtig her komme jeg attitude, og bevægelsesmæssigt kunne kan han LET måle sig med de bedste dressurføl på dagen. (Se foto t.h.) Holsteins Zacho Boy var et af de føl, som Horsenews havde forslået læserne at følge i denne artikel.

Dagens bedste springhoppeføl blev det ultra feminine og bedårende laksortel X-Flow la Balou efter Balou x Lancer II fra Lotte Isaksen i Karise. Reserve til eliteskuet blev et skønt hoppeføl efter Carpenter fra Stutteri Mademosegaard i Jægerspris: Anna Made. Moderen er RDH hoppen Amulett e. Diamant, der selv er international S-springhest med Anica Kristoffersen. 

Holsteins Zacho Boy fra familien Holstein i Roskilde

X-Flow la Balou fra Lotte Isaksen i Karise.

Dressurføl

 

Dressurføllene var overlegne i antal, og i alt 16 dressurføl blev udtaget til finalen.

Bedste dressur hoppeføl blev det super elegante og smidigt gående hoppeføl - med rigtigt smidige op af bakke bevægelser: Springborgs Guinea (Sir Donnerhall x Diamond Hit) fra stutteri Springborg i Skævinge. Hun er ud af hoppefamilien efter stamhoppen Ghana, der har fået guldmedalje for afkom.

Bedste dressur hingsteføl blev et yltra moderne og højtstillet føl af særdeles ædel type: Poppelgaardens Ginger (Grand Galaxy Win x Esteban xx) fra Gitte Jensen og Henrik Nielsen fra Kirke Såby.

 

To Blue Horse Farell føl til eliteskuet

 

Næst bedste dressurhingsteføl blev: Grønnessegaards Fabriano e. Blue Hors Farell x Sonny Boy, hvis afkom over hele landet er faldet i dommernes smag. Og Fabriano var da også særdeles smart og velgående og udstyret med stor smidighed. Avler og ejer er: Ann Louise Hasselbalch fra Hundested.

Næst bedste dressurhoppeføl blev den bedårende B H Farell-datter: Britannia, der har BRDH Brokade e. B H Zack x Rambo til mor. Hun er ejet i i fælleskab mellem Brokades avlere: Margit og Knud og Margit Nielsen i Ølsted og Hanne og Tony Nielsen i Roskilde, der i forvejen har en dejlig bronzemedaljehoppe ud af Engsøgaard-stammen. Begge føl havde bestemt både charme og den nødvendige X-factor, som der er brug for, når man skal videre til eliteskuet. Britanna var også et af de føl, som Horsenews har forslået læserne at følge i denne artikel tidligere på Horsenews.

Det sidste føl - som Horsenews foreslog læserne at følge på Horsefestival - var Springborgs Account Royal (Fürstenball x Rubin Royal), han blev udtaget til finalen og til eliteauktion, så også han kan ses igen ved eliteskuet i den sidste weekend af august på Vilhelmborg.

 

Grønnessegaards Fabriano e B H Farell x

Britannia

Iben Leere kamp fra Stutteri Veksebogard fik udtaget 2 dressurføl som reserver til eliteskuet:

 

Hingsteføllet Scaglietti V e. Sezuan x Lauries Crusador xx er et stort og super moderne føl med en mmoderne og tiltalende dressurmakanik. Han er solgt som fremtidig dressurhest til berider Karin Nissen fra Frederiksværk Rideklub, der har redet adskillige afkom efter den statspræmierede RDH-hoppe Lascona T.

Feine Galicia V. er e. Grand Galaxy Win og den smukke leverrøde Feine Galina e. Gribaldi x Friedensfürst. Hun er dejlig velafvalanceret både i bevægelse og temperament.

Scaglietti V. e. Sezuan

Feine Galicia V. e. Grand Galaxy Win

Anna Made e. Carpenter

Halvblodsføllene i finalen

 

Det lykkedes ikke nogle af de deltagne halvblodsføl at blive udtaget til eliteskuet, og det kan godt undre, når det hele tiden understreges af avlskonsulent Karina Christiansen og avlsledelsen, at det er vigtigt, at avlerne bruger fuldblod for at bevare varmblodshestenes ædelshedsgrad.

Der var nogle meget elegante og samtidig yderst velgående dressurføl efter en fuldblodshoppe og efter den godt avlende araber Zonyz OX fra Kirk Arabians. Føl - som nok kunne pynte både på eliteskuet og på eliteauktionen - når man ved, at der på verdensplan hele tiden er behov for interessante halvblodsheste og navnlig halvblodsbeskler-kandidater.

Linda Falensteen og Martin Strandes hingsteføl: Fredensdals Fifty Shades efter Franziskus på hoppen Ballet Girl xx e. Ballet Prince xx havde overskud og bemærkselsesværdig charme, han fik vist sin overbevisende gang helt optimalt i begge fremvisninger og var fuld af energi også i finalen - sin unge alder til trods.

Hoppeføllet Zipporah e. Zonyx OX på Sdr. Bjerggaards Schufnique e Don Sufro var ligesom Fredensdals Fifty Shades også finaleføl og levede fuldt op en ønsket ædelhedsgrad og feminint udtryk, heller ikke Zipporah havde på nogen måde mistet noget af moderens dressurmæssige gangformåen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor