Falsterbo Horse Show torsdag i vandret regn og stiv kuling!


Vejret blev en prøvelse uden sidestykke for de unge heste i finalerne i Scadinavian Open´s 5 og 6 års championater.
Hvad den store bane i Falsterbo normalt kan give de unge heste af udfordringen, var ”intet” i forhold til hvad vejrguderne valgte at byde de unge heste i torsdagens finaler.

Man må derfor tage hatten af for rytterne, der alle gennemførte programmerne, selvom pressenninger bragede, blomster og plastikposer fløj hen over banen og vindstød fik paraplyerne og tilskuernes ”regnposeslag” til at lette.
Og man må tilgive, at ikke all heste gik deres bedste.

 

Se resultaterne af hele klassen her
 

I 5 års finalen besatte danskerne 2. og 3. pladsen.

 

5 års finalen blev lidt overraskende vundet af Patrik Kittels elev: Malin Nilsson på den smukke og smidige Westfalerhingst Foreign Affairs (Rock for Ever x Scandic), der viste sig at være særdeles nervefast under forholdene - men hingsten kunne være vist med lidt mere spændstighed og renere i takten. Hingsten er kåret i KWPN og er opstaldet på Roos Stables i Holland. Se foto herover af Forreign Affair.

 

Fraklin og Severo Jurado Lopéz

Fiontini og Severo Jurado Lopéz

Franklin

 

Severo Jurado Lopez red hingsten Franklin (Ampere x Ferro) fra Helgstrand Dressage ind på en flot 2. Plads. Franklin er en hest som dommerne er noget uenige om, nok fordi han er så ekstremt gående.
Ingen heste i de unge klasser kunne måle sig med hans gangarter, hans vinkelløft fortil bliver konstant understøttet af superaktive bagben, der hele tiden er inde og skubbe og bære - det er så imponerende at se på.
At Severo har hænderne fulde, er man ikke på noget tidspunkt i tvivl om ,og her er det måske eftergivenheden og harmoni, der endnu mangler at blive finpudset for at komme til tops. Men hingstens fremtids potentiale kan man vel ikke diskutere.

 

Fiontini

 

Fiontini (Fassbinder x B H Romanov)- fra Hanne Lund og Henrik Hansen, H H Horses i Solrød - blev også redet af Severo, som placerede hoppen som nr. 3 lige efter Franklin. Det var et ridt, hvor Severo virkeligt kontrollerede hvert skridt hesten tog - men hoppen syntes alligevel at være noget påvirket af af den voldsomme sidelæns regn og den overlegenhed, som hun viste i Unghestechampionatet 2015 kom ikke helt frem.
 

Flere avlshingste deltog i 5 års championatsklassen 

 

 

Ray More

 I denne klasse startede også hingstene Ray More 1284 (JJ Rayban x Figaro R ) redet af Jan Brink som også har hingsten på station
 

Van Vivaldi

Stutteri Løvstas meget omtale hingst Van Vivaldi 1286 (Vivaldi x Olivi), som gik en forrygende prøve sidste år i Schliekau, deltog også iklassen. Van Vivaldi er en yndig og meget moderne hingst - næsten ædlere end en fuldblodshingst, men han fik ikke vist sin bæring i gangen efter evne, og der indløb nogle fejl og han og Caroline Darcour placeredes som næstsidst i klassen. Hingsten har ellers vundet de indledende kvalifikationer stort.

 

 

 

 

I 6 års championat var de tre først placerede fra Sverige, - bedste danske var Anne Troensegaard og Litvinenko Sjæltofte.

Se klassens samlede resultater her

 

Vejret var nu blev lidt bedre - regnen var ophørt og solen kikke frem nu og da, så i denne klasse havde hestene ”kun” stormen at skulle takle.

 

Samson

Klassen blev vundet af den tysk avlede vallak Samson (Samba Hit x Duntroon) redet af Karin Öljemark. Hesten gik et fint og fejlfrit program, hvor rideligheden syntes at være hestens toppotentiale.

 

Revolution

Derefter kom Revolution (Skovens Rafael x Furst Heinrich) avlet af Lena Nystrøm i Genarp og redet af top professionelle Anna Svanberg, der er fast rytter på den meget velgående og stabile hest.

 

Fiurruci HT

3. pladsen til faldt på den charmerende og velgående Florencio-søn Fiorucci HT (Mf: Rubinrot) redet af Jeanna Högberg.

 

Samson og Karin Öljemark

Revolution og Anna Svanberg

Anne Troensegaard g Litvinenko Sjæltofte

Bedste dansker i finalen blev Anne Troensegaard på Imperio sønnen: Litvinenko Sjæltofte med Pidroneur som morfar. Hesten er avlet af Annette Olesen og Søren Rasmussen.
Anne styrede Litvinenko rundt på banen med stort overblik og i smuk harmoni. Hun lod sig bestemt ikke påvirke af vejret og sammen endte de på en flot 5. Plads og det er ærgerligt, at denne professionelt redne trakehnerhest ikke kan repræsentere Danmark i Verden igen i år - efter sigende, fordi Litvinenko Sjæltofte havde en mindre skade, som forhindrede Anne i at vise ham for udtagelseskomiteen ved en af UVM samlingerne.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor