Unghingste på sommergræs

 

PÅ stutteri Byager i Landerslev i Horsnsherred hos Mette og Niels Therkelsen er det en fast tradition af hesteejere og hesteavlere samles for at nyde synet, når løstriftens unghingste lukkes på sommergræs.

 Se video af hingstene, der indtager deres store sommerfold.

 

I år var der seks 1 års dressurhingsteplage og en 2 års springhingsteplag, og det er en fornøjelse at se plagene med "luft under vingerne" indtager deres nye revier. Hingstene viser sig gerne frem i flok, og man kan iagttage deres naturlige adfærd, ligesom man man sammenligne deres bevægelse og glæde sig over deres naturlige gangarter.

 

1 års hingst e. Sezuan x Michelangelo

 

1 års hingst e. B H Zatchmo x B H Hotline

Avlervurdering og avlertræf

 

For avlerne er det et af de vigtige øjeblikke i vurderingen af det produkt som er skabt, det er første gang, man ser hingsten strække ud efter 1.vinter hvor det ofte har været så som så med gangen.

På Byagergaard er det enfast tradition at avlere og ejere samles ved udlukningen og bagefter til lidt morgenmad hvor snakken så går om de forventninger der knyttes til de enkelte heste. Der bliver talt om årgangens nye føl og om hvilke hingste, som man overvejer at bruge idenne sæson. Det er således en meget inspirerende og meget hyggelig formiddag hvor

 

1 års hingst e. Sezuan x B H  Romanov

 

1 års hingst e. Don Juan de Hus x Gribaldi

 

1 års hingst e. B H Zack x Michellino

 

2 års hingst e. Cavall Ask x Carano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor