Er du klar til JBK Horse Festival 7. - 17. maj 2015

Se link til stævnes hjemmeside

 

 

Dyrskuepladsen i Odense kommer i maj til at danne rammen om et internationalt spring- og dressurstævne med deltagelse af store profiler – JBK Horse Festival Odense sponsored by ECCO åbner Dyrskuepladsen til et sandt overflødighedshorn af sport, spænding og hygge.
 

 

Sidste år overtog stævnearrangørerne JBK Horse Shows (Jens Trabjerg, Bo Kristoffersen og Kim Lundshøj) afviklingen af et CSIO-stævne i Danmark med kort varsel. I år har arrangørerne udvidet stævnet til at omfatte et internationalt springstævne i dagene fra 7. – 10. maj, samt et kombineret internationalt spring- og dressurstævne fra den 14. – 17. maj.

 

Fredag eftermiddag den 15. maj afvikles den internationale holdkonkurrence Furusiyya FEI Nations Cup – den præstigefyldte serie afvikles over hele verden, og her skal hver nation forsøge at samle points til finalen, som finder sted i Barcelona til september.


Arrangørerne gør fredagen til en fest, idet grillen bliver tændt, og så er det muligt at købe helstegt pattegris med lækket tilbehør, så dagen bliver rundet af med et festmåltid samtidig med, at man kan følge afgørelsen i Furusiyya FEI Nations Cup.

 

Den store Stutteri Ask Grand Prix afslutter springningen søndag eftermiddag, mens dressurkonkurrencerne afvikles fredag med Grand Prix, lørdag med Grand Prix Special og søndag med Grand Prix kür.

 

 

Vi ser frem til nogle hyggelige og spændende dage med god sport ved JBK Horse Festival og glæder os til at se dig i pressecenteret på pladsen. Til højre ses en tegning over stævnepladsen.

 

 

 

 

 

Hvad er Furusiyya FEI Nations Cup?
Furusiyya FEI Nations Cup er springsportens svar på andre sportsgrenes holdkonkurrencer. Verden rundt mødes ryttere fra flere nationer for at kæmpe om deltagelse i liga finalen.
I 2013 blev reglerne for den populære Nations Cup-serie ændret, så endnu flere nationer verden over har mulighed for at deltage i denne holdkonkurrence. Verden er opdelt i seks regioner og der er i disse regioner, at nationerne forsøger at kvalificere sig til finalen i efteråret. De seks regioner er to Europæiske divisioner 1 og 2, Nord- og Centralamerika samt Caribien, Sydamerika, Mellemøsten, Asien og Afrika.
Den europæiske første division består af Belgien, Frankrig, England, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz, Sverige og Holland, mens Danmark befinder sig i anden division.
Nationerne optjener points gennem sæsonen ved udvalgte CSIO-stævner (et stævne med Nations Cup). Førstedivisionsstævnerne er i år Lummen, La Baule, Rom, St. Gallen, Rotterdam, Falsterbo, Hickstead og Dublin – 5-stjernede stævner med ekstra høj sværhedsgrad.

 

13 nationer til start
JBK Horse Festival Odense sponsored by ECCO afvikler Nations Cup i anden division, hvor Linz-Ebelsburg i Østrig åbner sæsonen efterfulgt af Odense, Lisabon, Sopot, Budapest, Gijon, Bratislava og Arezzo. Disse stævner afvikles på 3-stjernet niveau, men i Odense får vi ikke alene nationer fra anden division til start både Irland, England, Holland, Belgien, Sverige, Italien og Schweiz fra første division har meldt deres ankomst, mens seks anden divisions nationer Norge, Finland, Polen, Ukraine, Portugal og Danmark vil ride om de værdifulde points, der giver adgang til finalen i efteråret.
Et hold består af mindst tre, men oftest fire ryttere, hvor samtlige ryttere får adgang til at ride begge runder, såfremt holdet efter første runde er i blandt de otte bedste nationer. For Danmarks vedkommende, som befinder sig i anden division, er der to pladser at ride om til finalen i Barcelona fra den 24. – 27. september.

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor