Dansk Varmblods forårsauktion var en kæmpe succes for stutteri UNO ved Rønde.

 

 

De to UNO hingste Don Olympic og Spotlight, som Per Springborg fra Stutteri Springborg i Skævinge så flot havde klargjort sammen med den portugisiske landsholdrytter Frederico Mexia de Almeida, indbragte tilsammen 1.200.000 kr. til deres ejer Joan Andresen.


Prisen for UNO Spotlight (San Amour x Donnerhall) stoppede ved 500.000 kr. Under auktionen indgik Joan et nyt spændende samarbejde for stutteri EVO og Jens Thorsen, Gestüt Pallenhof i Luxembourg, så muliggjorde at stutteri UNO fortsat ejer 1/3 af Spotlight.

 

På fotoet t.h.ses præmiehingsten UNO Spotlight, der blev auktionens næstdyreste hest til 500.000 kr..

 

UNO Don Olympic ( B H Don Olymbrio x Del Piero) solgtes for 700.000 til Anna Zibrandtsen på Bregnerødgaard i Birkerød, som besluttede at indsyne hingsten til 10 dages testen lige efter kåringen.
Netstutteriet ved Ringsted solgte deres dejlige bronzemedaljehoppe Netstutteriets Campari (De Noir x Donnervan) for 260.000 kr.. Campari var den første hest Charlotte Dujadin red som testrytter, og hun udtalte, ”at den kunne hun godt tænke sig at købe”, men desværre trak jobbet som fremmedrytter ud for Charlotte, så da hun endelig nåede frem til auktionen var hoppen desværre solgt til til Louise Tolstrup og chancen for at se Chalotte Dujadin på en DV bronzemedaljehoppe var dermed forpasset.
Men Charlotte var også meget begejstret for andre af de heste hun testede, så måske kan vi håbe, at vi i fremtiden vil se Charlotte konkurrere på en DV-hest.
Den inponerende og særdeles velgående Marshall-Bell (B H Don Romantic x Michellino) er ejet af Tine Christoffersen og Nicolai Jepsen i Regnstrup sammen med Henrik Hansen i Solrød blev ikke kåret med solgt på auktionen til Cristian Vang Lauridsen for 250.000 kr. efter intens budduel med Hasse Hoffmann.
Hered fik avlerne af Marshall-Bell et stort ønske opfyldt, at få en hingst udtaget til Herning og få den godt solgt på auktionen.
DEN 6 årige veluddannede vallak Valløs Playboy (Painted Black x B H Romancier) indbragte sin ejer: Nytoftegaard i Hårlev 260.000 kr. Hesten er avlet af familien Vorre-Jensen på Vallø Hovedgaard.

 

Springhestene på auktioenen

Dyreste springhest blev Diablo (Diamant de Revel x A´Kahn Z, avlet af den meget succesfulde avler Carsten Carstensen i Rødekro. Hesten indbragte sin ejer Jens Peter Aggesen en pris på 300.000 kr. ved et bud over telefonen.

 

Uno Don Olympic der indbragte 700.000kr

 

Netstutteriets Campari gik for 260.000 kr

Marshall-Bell indbragte 250.000 kr.

Den moderne sorte kårede hingst Highland Park (Favorit Ask x Stakkato Gold) fra familien Camitz i Glumsø blev solgt for 170.000 kr. Hingsten er halvbror til den meget populære hingst Lagavulinsom lillebror til den kårede springhingst Lagavulin. Highland Park blev fremstillet til auktionen under rytter af Linus Camitz meget modige kone Charlote Camitz, der klarede turen rundt i flot stil på den meget ny tilredne hingst i hal B med et ekstremt højt lydniveau.

Se foto af Highland Park på nyhedsforsiden.

 

Ellers var det vanskeligt for springhesteavlerne at holde deres penge hjemme på de øvrige heste, selvom der kun var 6 tilmeldte springheste på auktion.

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor