Oldenburger Verband afholdt sadelkåring og følbedømmelse i det dejlige lyse ridehus på Tvedegaard den 17. juni 2015, hvor H P Horses holder til.

 

Der var 5 dressurhopper til kåring og 8 føl til bedømmelse, heraf blev 2 hopper tildelt Statspræmie, 2 blev tildelt og verbandspræmie og 1 blev optaget til hovedstambogen.

 

De to statspræmierede hopper

Herunder ses de to statspræmierede hopper: Mirabella er ejet og avlet af Lone Bøegh Henriksen, og hun ud af Fürstenballs højt belønnede hoppestamme og Lady Like er avlet og ejet af Sanne Mathiesen i Suldrup er ud af den meget berømte Oldenburger stamme efter stamhoppen Love Story.

Begge hopper er ud af hoppelinier, som er statspræmieret i mange generationer, og bl.a. har de begge produceret "årets hoppe i Oldenburger Verband".

 

For at de to hopperne kan få tildelt den endelige statspræmie, er det et krav, at de indenfor der første år får et føl, så i dag har de fået løftet om tildeling af præmien - som er en pengepræmie, når de har fremstillet et føl.

 

 

Mirabella (Bretton Woods x Sir Donnerhall)

Lady Like (Sir Donnerhall x Rohdiamant)

 

 

Anianra Byager (Fürstenball x Alabaster)

Pina Colara Byager (Sacozy x Michelangelo)

Verbandspræmiehopperne

 

De to Verbandspræmierede hopper - som ses på fotoerne herover - kommer fra samme avler og ejer: Stutteri Byager i Landerslev ved Jægerspris.

Hoppen Aniara er udaf en hanoveraner hoppelinie med Pikantje som var Tyskland bedste hoppe , familien har skabt mange Grand Prix dressurheste og Pina Colara Byager er helstøster til den kårede Oldenburger præmiehingst Slibowicz Byager. og ud af en Hann. hoppelinien, der bl.a. har produceret Europamester i spring: Lanthanid.

 

Hovedstambogshoppen

 

Den sidste hoppe: Solgaardens First Love opdrættet og ejet af Anne Råen Rasmussen i Frederikssund er efter Fürstenball x Tiberias. Hun ses på fotoet t.v. Hoppen blev optaget i Old. Verbands Hovedstambog.

 

 

Føllene

 

Af de i alt 7 føl, var et af springafstamning og 6 af dressurafstamning. 5 føl blev præmieret og et blev inviteret til Old. Verbands Eliteauktion.

Det var en meget tilfreds avlskommité, der efter kåringen udtalte: "Vi er meget glade for denne kollektion af sadelskåringshopper og kvaliteten af føllene er vi også overordentligt  tilfredse med", samtidig takkede dommerne Lone Bøegh Henriksen for at kunne afholde Oldenburger Verbands arrangement et så dejigt og gæstfrit sted.

 

 

Hoppeføllet Best of Mount St. John (Fürst Romancier x Bordeaux) fra H P Horses blev præmieret og inviteret til eliteauktion. Føllet er ud af hoppestammen, der også har produceret hingsten For Romance og Årets Old. Hoppe 2012: Facine, og hun var velsignet med stor smidig gang og stor udstråling.

 

Dette prægtige hingstføllet efter Darshan x Contender fra Leif Konradi og Trine Hermansen i Farum blev præmieret.

Hans mor Unica VII er ud af en holstenerhoppestamme med rigtig mange S- springheste, Der er tale om et føl for fremtidens springsport for en virkelig ambitiøs rytter.

Flottenheimer (Fürsten Look x Don Romantic) fra H P Horses blev præmieret og indtog scenen som en rigtig "Flottenheimer". Han er ultra moderne og højtstilet med stor smidighed i alle tre gangarter. Hans mor er også statspræmieret.

Elderflower (Hoftanz x Sir Donnerhall) fra H P Horses dansede ind på banen og charmerede alle med stor udstråling og elegante bevægelser. Hendes mor St Pr A Emperadora er søster til Flotenheimers mor: St Pr A Esperanta.

 

 

Ti Amo (Fürstenball x Florencio) herover t.v. er fra H P Horses fik tildelt præmie. Det forholdsvist unge føl viste dejlig og typisk Fürstenball-smidighed

 

 

Tootsie (Everdale x Torilas)  ses herover t.h., hun er et skønt ældre føl født i januar månned. Hendes charme faldt Katrine Dufour for ved et besøg på H P Horses, og det bliver spændende at de hende ride Tootsie i fremtiden.

 

 

Hingsteføl (Everdale x Sandro Hit) ses t.v. fra Vinci Horses i Førslev kom primært tll følbedømmelse, fordi moderen Diclaire skulle kåres i Oldenburger Verband.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor