DV´s Unghestechampionat 2015 – spring og dressur.

H H Horses Solrød  ”red” veritabelt talt fra en succes til den anden under hele DV kåringen med deres ”hjemmeavlede heste”.

Allerede efter fredagens 1. afdeling af unghestechampionatet dressur lagde de to helsøstre Fiontini og Fiontina sig i spidsen redet af Severo Jurado Lopéz fra Helgastrand Dressage.

Lørdag var unghestechampionatet springning slut og hoppen Detroit (Diamant de Revel x Coronado) blev nr. 4 redet af Louise Søgaard. Hun fik tildelt 9,5 i kapasitetskarakter af fremmedrytter Lars Bach Andersen. Hoppen er halvsøster til sølvmedaljehoppen Cambodia (Carmargue x Coronado), der i 2013 vandt unghestechampionatet  springning også med Louise Søgård. Klassen blev vundet af Clara (Carmargue x Corronado) redet af Dennis Noes Nielsen. Hesten er avlet af Morten Jøns. Gladeste hest blev Sellebjergs Charming Chill (Clinton x Leendert ) avlet af Charlotte Eggert-Eggertsen og redet af Johnny Hansen fra DV´s avlsledelse.

 

Detroit e. Diamant de Revel x Corronado redet af Louise Søgaard

 

Sellebjergs Charming Chill og Johnny Hansen

 

Clara (Carmargue x Corronado) redet af Dennis Noes Nielsen

Om søndagen skulle de to hopper Fiontina og Fiontini afprøves af verdens bedste dressurrytter Charlotte Dujardin, som var vildt begejstret, da hun satte sig op på dagens første hoppe der var Fiontina, hvilket udløste karaktererne blev 9,5 og 10. Spændingen steg i løbet af klassen, og Fiontina blev først slået med et 10 x 10 efter 8 heste af Tørveslettens Fifty Fifty (Fürstenball x Stedinger) avlet af Tørvesletten i Smørum.
Fiontina kan på banen som klassen sidste hest og allerede efter en halv runde var kunne Dujardin ikke holde sin begejstring tilbage og efter endnu et par runder ønskede hun at tage Fiontini med hjem og hun var slet ikke til at få af hesten igen. Karaktererne var ikke overraskende 10 x 10 og hermed vandt Fiontina med 964 points unghestechampionatet dressur og Fiontina blev nr. 2 med 924 points. Og som prikken over iét blev Fiontini også udnævnt til gladeste hest i unghestechampionatet dressur.

 
 

DV protektor HKH Prinsesse Benedikte var til stede og uddelte selv præmien til Fiontini som gladeste hest, og det gav Henrik chancen til at få sig en hyggelig snak med Prinsessen. (Foto t.h.)

 

Nr. 3 i dressurchampionatet blev Tørveslettens Fifty Fifty, der blev redet af Ditte Mikkelsen også fra helgstrans Dressage, som havde måttet overtage heste kort før Herning fra Emma Ahlberg, der blev forhindret i at ride.

Dressurchampionatet blev på den måde også en kæmpe cadeau til Helgstrand Dressage, hvis ryttere scorede højeste karakterer fra Charlotte Dujardin.

 

Se interwiev i Herning med Charlotte Dujardin her

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor