HINGSTESHOW HOS HELGSTRAND DRESSAGE I VODSKOV I NORDJYLLAND DEN 11. APRIL 2015.


Det var en meget veloplagt Andreas Helgstrand, der bød publikum hjerteligt velkommen til det årlige Hingsteshow og Åbent hus arrangement. Andreas var dog også berørt af et år med megen negativ omtale i medierne, derfor var det ham magtpåliggende at understrege, at Helgstrand Dressage - på trods af et vanskeligt år - havde valgt at åbne deres etablissement for alle uden undtagelser, og at de ønskede at stå til rådighed for deres gæster med spørgsmål til både ridning og management af hestene på stedet.

Se videoresume af dagens show

 

Der blev vist 9 avlshingste krydret med afkom og rideheste på forskellige planer, samt hyldning af gode samarbejdspartnere. 

 

 

Erna Iversen alias Michael Søgaard inspicerer bid og tungefarve

 

Andreas styrer Tørveslettens Stamina rundt efter "Ernas" anvisninger.

 For at underholde publikum havde Andreas bedt Michael Søgaard komme fra Nordsjælland for at optræde som ridelærinde Erna Iversen, der skulle træne Andreas der red Tørveslettens Stamina (Stedinger x Carano) på et almindeligt trensebid i de svære Grand Prix øvelser.

Da Michael bad Andreas komme ind på midten for at ”udføre en kontrol af bid og farve på tungen”, bredte der sig en fnisen blandt publikum, der kulminerede i et kæmpe bifald til både ANDREAS og MICHAEL for - på en humoristisk måde - at lægge distance til sidste års kedelige oplevelser.

 

De unge hingste


For dressuravlerne var det uhyre interessant, at se de 3 årige hingste under rytter i deres vante omgivelser og siden kåringen i Herning var der sket rigtig meget med: D´Avie, Happy Feet, Foxtrot og Fürst William.


D´Avie


D´Avie (Don Juan de Hus x Londonderry) er utroligt moderne af eksteriør og gang, med den helt rigtige blanding af hanoveranernes dressursmidighed peppet op med Jazz´ takt og løft.

Andreas beklagede dybt, at D´Avies sædkvalitet p.t. ikke var godt nok til at hingsten kunne bedække, han håbede at det skyldtes hingstens sene fødselstidspunkt og fortalte, at avlerne ville få besked såfremt kvaliteten hen over sæsonen ville forbedres, så hingsten kunne indsættes i avlen.


Happy Feet


Den unge ædle Don Schufro Søn: Happy Feet er endnu lidt ungdommelig i sin fremtoning, men sympatisk præget af sin far. Happy Feets mor Zhara-Obertje e. Jazz er helsøster til den kårede KWPN hingst: Glock´s Tango (Jazz x Contango), der i 2012 var Hans Peter Minderhoud 1. Grand Prix hest. Happy Feet ser ud til at indeholde et stor dressur potentiale med fine udviklingsmuligheder med stor ridelighed, nervefasthed og super korrekte gangarter.

 

 

Happy Feet, se video af ham fra showet

 

D´Avie

Foxtrot


Foxtrot (Foundation x Fürst Heinrich) var allerede en af publikums favoritter ved Oldenburger Verbands kåring i 2014 i Vechta og han skuffer bestemt ikke sit publikum under rytter. Han er smuk, charmerende og utroligt smidigt gående med ”olie i alle kuglelejer” og med et temperament, der virker misundeligt samarbejdsvilligt.


Fürst William


Andreas kommenterede selv Fürst William (Fürst Wilhelm x Lord Sinclair) som han betegnede som en af Europas bedste hingste i årgangen 2014, "som híngsten, der indeholder alt hvad man kan ønske sig for fremtidens dressurhest: Moderne flashy fremtoning, op ad bakke bevægelser, kæmpe takt og smidighed, stor gålyst og et dadelfrit temperament."
Da hingsten ikke er kåret i DV, men derimod i Old. Verband, var dette forbund tilstede ved showet for at hjælpe de hoppejere, der måtte ønske at bruge den spektakulære hingst.

 

 

Fürst William var 1. Reservesieger i Mecklenburg 2014, se video her

 

Foxtrot var præmiehingst i Old. Verband 2014

 

Don De Luxe      Klik på fotoet for at se det stort

 

 

Goldfinger       Klik på fotoet for at se det stort

 

 

Grand Galaxie Win Klik på fotoet for at se det stort

Næste generation efter de unge hingste

 

Blandt føllene efter hingstene Don De Luxe (De Niro x Rosario), Grand Galaxie Win (Apache x Jazz) og Goldfinger (Jazz x Ferro) var det Grand Galaxie Win´s føl, der gav tilskuerne hjertebanken. To kulsorte føl med henholdsvis Fürstenball og Latimer som morfar, var super ædle med yndige hoved og let gående som ballet børn. Da Grand Galaxie Win var en af de mest benyttede hingste i hele Europa år 2014 vil rigtig mange avlere med rette kunne glæde sig til deres Grand Galaxie føl i denne sæson.

 

De 5 årige hingste


De to 5 årig hingste Vincent Maranello (B H Zack x B H Future Cup) og Franklin (Ampere x Ferro) viste begge fin udvikling og stort konkurrencepotentiale. Vincent Maranello er en stor meget præsentabel hingst, som under Thomas Sigtenbjerggaard har udviklet sig positivt.
Franklin er bare en hingst med et fascinerende bevægelsesforløb, og i feb. 2015 vandt Franklin, redet af Severo Jurado Lopéz, klassen for 5 årige hingste ved den hollandske KWPN-kåring, hvor de fik et 10 tal for trav.

 

Dejligt langbenet Grand Galaxie Win føl på sølvmedaljehoppe efter Fürstenball fra Lisbeth B. Andersen i Skals.

 

Franklin og Severo Jurado Lopéz

 

Vincent Maranello og Thomas Sigtenbjerggard

Severo Jurado Jopéz og sølvmedaljehoppen Fiontini

Severo Jurado Lopez er et ikon for fremtiden.


Det er utroligt at se at den tillid og tiltro, som den temperamentsfulde hingst Franklin havde til sin rytter Severo, og hvordan Severo var i stand til at etablere en kontakt til alle de heste han red, det var som en rød tråd gennem hele showet at Severo er en sand mester i at indgyde sine heste tillid til deres rytter, så de kan koncentrere sig om at præstere.

 

Championatsvinderne 2015


Det var vel også en del af opskriften på hans dobbelte sejr i dette års unghestechampionat dressur og det blev fejret med en præsentation af Fiontini (Fassbinder x B H Romanov) og dennes ejer og Avler: Henrik Hansen fra Solrød. Selvfølgelig var der også blomster til blev avlerparret Pernille og Steen Rugaard fra stutteri Tørvesletten i Smørum for Tørveslettens Fifty Fifty e. (Fürstenball x Stedinger)´s flotte 3. Plads i DV´s Unghestechampionat
 

 

Familien Rugaard fra Tørvesletten og Henrik Hansen, H H Horses i Solrød

 

Ditte Mikkelsen og Tørveslettens Fifty Fifty.

Nye samarbejdspartnere i Tyskland.


Helgstrand Dressage ønsker at udvikle forretningen med hingstestationen internationalt og derfor har de indledt et samarbejde med hingstestationen Klatte i Klein Roscharden i Oldenburger Området. Stationen drives som et familiefirma, hvor alle generationer er involveret. Familien Klatte har en lang tradition for springhingste af højeste kvalitet, bl.a. havde de liniegrundlæggeren Argentinus stående gennem hele dens karriere. Klatte var gæster ved Helgstrand Dressages show med to unge springhingste af international format efter internationalt eftertragtede hingste: Chaccato (Chacco-Blue x Stakkato) og Thagoras (Toulon x Fedor e. Darco). Begge hingste har super ædle og moderne med hurtige reflekser og sublim springteknik.

 Se video af Thagoras her          Se video af Chaccato her

 
 
Intet hingsteshow uden udlodning af en bedækning.
Andreas stod for udlodningen af årets bedækning ved showet, og den heldige vinder blev Birgitte Voigt fra Odsherred, som avler de succes Skjoldsgaard heste.

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor