Oldenburger Verband afholdt hoppekåring og registrering af føl samt følskue hos H P Horses i Harløse den 3. august 2015

 

Oldenburger Verband har 3 ture til Danmark i juni, august og november, for at de danske varmblodsavlere, der gerne vil avle i Oldenburger regi, kan fremstille deres føl og hopper både til kåring og følbedømmelse og evt. kunne få deres føl udtaget til auktion i Vechta senere på sommeren.

 

På denne august-tur blev der fremstillet 5 føl og 5 hopper til kåring på Sjælland. Old- Verband´s dommere kom direkte fra Sverige, og dagen efter skulle de videre til Jylland, hvor 36 hopper/føl var meldt til bedømmelse.

 

De sjællandske avlere er heldige at kunne nyde godt at Lone Bøegh Henriksen og hendes families store gæstfrihed, hvor der bliver stillet ridehus og bokse gratis til rådighed for avlerne.

Dommerne brugte god til til at forklare alle bedømmelser for ejerne, og i løbet af eftermiddagen var også god tid til at få en hyggelig og inspirerende sludder med avlerkollegerne og med dommerne.

 

 

Følgende føl opnåede præmie:

 

Dressur hingsteføllet Don Angelo T (Don de Luxe x Milan) 

Avler: Mikkala Krog i Vodskov og ejet af Mie Krog i Kildebrønde, se foto t.v.

 

Spring hoppeføllet Hot Legs S (Favorit Ask x Landor S)

Avler og ejer Benni Sjeltoft i Humlebæk, se foto nederst t.v.

 

Sportsponyføllet Nemo Byager (Numero Uno x PRH Spannenland's Patrick)

Avler og ejer: Stutteri Byager i Jægerspris.

Moderen er statspræmieret i Rheinland og importeret til DK i 2007. Hun er mor til  de kårede præmiehingste  PINOT ORANGE (v. POWER BOY), til Staatspræmie hoppen DAYLIGHT (v. FS Dont Worry) hvis første føl er hingsteføllet Champion de Ville (v. Champion de Luxe) som er en lovende unghingst på hingstationen Team Global i Australien. På Stutteri Byager har hun avlet præmiehingsten BALOU BYAGER ( v. HILKENS BLACK DELIGHT), se foto nederst i midten.

 

Bedst kårede hoppe med 8 i helhed var:

 

Dressurhoppen Farah Diba (Fürstenball x Bøgegaardens Laurino) f. 2012.

Avler og ejer er Mikala Bagge og Torben Hyst i Lynge.

Hoppen er første afkom efter den statspræmierede hoppe La Rafinella ud af Dohlenfürst stammen. La Rafinella deltog i 2011 på Hann. Verband´s eliteskue, efter at have aflagt rideprøve med 8,75. Farah Diba er hendes eneste føl i DK, da hoppen er solgt til USA.

 Se foto nederst t.h.

Klik på de nedenstående fotos og se dem i fuld størrelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor