Samlingerne

 

På Dyrskuer over hele landet er det en gammel tradition at fremstille samlinger, dvs. afkom efter en hingst eller hoppe. På Roskilde kæmper de bedste samlinger på trværs af alle racer, og det er en meget populær konkurence som trækker mange tilskuere - i sær kendere, der ved, hvor svær en diciplin det er at udvælge og klargøre dyrene til denne konkurrence.

 

De ekelte dyr er allerede bedømt både som individer og som deltagere i samlingen ved fredagens fremstillingen, men i søndagens store konkurrence, hvor  samlinger fra forskellige racer kæmper imod hinanden, er det mere end noget andet fremstillingen, der tæller og den ensartedhed, som samlingen repræsenterer.

Når det kommer til fremstillingen er mønstring af hestene på linie en diciplin, der kræver stor øvning og træning inden man kan løbe med  3 - 6 heste, der er bundet sammen i biddet og kun styres af de to mønstrere, der løber til henholdsvis højre og til venstre for de yderste heste.

I år var intet mindre en 6 samlinger indstillet til at deltage i søndagens komkurrence on "ROSKILDE DYRSKUES BEDSTE  SAMLING".

 

BEDSTE SAMLING VAR EN TINKER-SAMLING FRA STUTTERI SATIN V. SANNE THOMSEN

En samling af 6 tinkere SATIN'S LA QUBA, SATIN'S JUVENA,  SATIN'S ASTI,  SATIN'S LA COSTE og SATIN'S ARCHIBALD og deres far SATIN'S ROYAL CON QUEST imponerede dommerne - ikke kun ved at bestå af højt præmierede dyr, men navnlig ved ensartetheden og den usærvandlig flotte præsentation, og langst de fleste karakterer for denne samling lå på rene 10 taller.

 

OLDENBURGER-SAMLINGEN FRA FAMILIEN GRIMBüHLER I HOLBÆK BLEV EnFLOT NR. 2

Det kunne ikke slås af Familien Grimbühlers meget flotte samling af 2 oldenburger hopper: 1545 RISBJERGGÅRDS FAIRY og 1546 RISBJERGGÅRDS JE ́THEME  efter 1544 GRY SØNDERVANG fra familien Grimbühler i Holbæk.

 

EN SAMING FJORDHESTE FRA Flemming STANGE HANSEN I JERSLEV SJ. BLEV NR. 3

På 3. pladsen kom samlingen af 3 hopper: stamhoppen: STELLA STANSTORP og hendes to døtre: SILKE STANSTORP og  KROKUS STANSTORP.

Det bemærkelsesværdige ved denne meget ensartede samling af top kvalitets fjordhopper i perfekt kodition var at moderen er 30 år og den ældste datter 20 år. Et godt eksempel på, at hvis man passer sine fjordheste ordentligt kan de sagtens blive gamle uden af ældes.

 

4. pladsen gik til en meget ensartet samling på 3 Welsh sec. C hopper: to døtre efter hoppen ABERLOUR GWALIA fra Laila Larsen og Torben Olsen i Rosilde.

5. pladsen gik til en samling på 3 afkom efter Gotlandsrus stamhoppen PAMILLA, der ikke var udstillet. Samlingen udstilledes af Julie Christiansen i Ølstykke.

6. pladsen tilfaldt samlingen efter Kristina Marcussen´s fuldblodshingst HH QUASIMODO OX 5253, der stillede med 6 afkom.

 

 

Tinker-samlingen

 

Oldenburger-samlingen

 

 

Fjordheste-samlngen

Welsh sec. C-samlingen

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor