FREDERICO MEXIA DE ALMEIDA ER VED AT SLÅ SIT NAVN FAST I DE DANSKE RYTTERKREDSE

 

 

"Man skal ikke se Frederico sidde længe på en hest, før man kan se, at han er en yderst erfaren og kompetent rytter med en formfuldendt holdning, mod, ro og overblik."

 

Horsenews bringer her et interview med ham, så alle kan få et indblik i hans ridekarriere og for hans planer for fremtiden.

 

Frederico fortæller om sin opvægst i Portugal:

”Jeg er vokset op med heste – min bedstefar var tyrefægter og min far var military-rytter - og er international FEI Military-dommer. Samtidig avlede min familie military-heste på vores gård i Portugal".

Jeg red alle konkurrencer - også internationale - på vores egne heste eller på venners heste, som vi fik stillet til rådighed, fordi min familie ikke havde råd til at købe en international hest til mig.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg begyndte at ride, men da jeg blev 18 år, forærede min far mig en kollage med fotos af mig til hest fra jeg var 1 år og op til 18 år. Jeg har redet internationale konkurrencer i England, Belgien, Frankrig, Spanien, Italien, Tyskland, Polen and Portugal, og jeg har deltaget i 3 Europa mesterskaber samt vundet 5 medaljer i nationale mesterskaber - og sidste år deltog jeg ved VM i Military for seniorer i Normandiet i Frankrig for Portugal.

 

Her ses Frederico Mexia European Eventing Championships Blenheim 2005 i England på hesten Pegaso.

Fredericos mesteskabsresultater

 

3 x Europæiske Mesterskaber
- 2000, young rider dressur I Rom – Pratoni på hesten Dior
- 2001, young rider military I Belgien – Waregem på hesten Nepia
- 2005, senior military I England – Blenheim på hasten Pegaso

5 x Medaljer i national Mesterskaber
- 1999, Dressur på hasten Dior – 3 pl. Bronze medalje
- 2004, Military på hesten Pegaso - 3 pl. Bronze medalje
- 2006, Military på hesten Pegaso - 3 pl. Bronze medalje
- 2007, Military på hesten Pegaso – 2 pl., Sølv medalje
- 2013, Military på hesten Play the Joker - 1. pl.,Guld medalje

CIC***W finale - 2004 Pau, på hesten Pegaso

Det år Frederico flyttede til Danmark red han 3 internationale militarykonurrencer for at kvalificere sig til WEG in Normandiet I Frankrig.
I august 2014 tog Frederico til WEG med hesten Play the Joker.

Frederico og Play the Joker v.CIC *** SOPOT, Poland 2014 

Frederico og Play the joker v.CCI **** WEG Normandie i Frankrig 2014

Frederico og Pegaso v. CCI *** European Even- ting Championchips Blenheim 2005, England

I 2015 repræsenterer Frederico Portugal ved UV i Verden


På trods af at Fedrico måtte ride på familiens og venners heste, har Frederico opnået helt fantastiske resultater primært indenfor militarysporten (Se listen ovenfor med Fredericos bedste resultater) både som juniorrytter og senere som seniorrytter - og efter kun et år i Danmark er han nu udtaget til UVM i Verden for Portugal med den 5 årige DV dressurhest: JJ Daylights Jackpot (Johnson x Showstar x Don Schufro). Hesten står hos Michael Søgaard i Kokkedal og den er ejet af norske Karen Helene Gjerde og er avlet af Katja Louise Hvass Madsen.

 

Se foto t.h. af JJ Daylights Jackpot fra Karen Helene Gjerde´s Facebook side
 

 

 


 


Frederico flytter til Danmark


”I 2010 mødte jeg min nuværende kæreste Sofie Feldt i Portugal, og i et par år havde vi en salgsstald i Portugal sammen hovedsagelig med Lusitano-heste samt et par militaryheste.


Jeg holder meget af at være aktiv og føle, at jeg kommer videre med min ridning i sporten, derfor besluttede jeg og min kæreste at flytte til Danmark, fordi vi mener at mulighederne i Danmark er langt større end i Portugal, og at kvaliteten af hestene er super og de er meget internationale.

 

Det er nu dressurridning jeg vil koncentrere mig om, og p.t. rider jeg dressurheste  to steder i Nordsjælland: Hos Michael Søgaard i Kokkedal og på stutteri Springborg i Skævinge, hvor jeg primært arbejder med tilridning men samtidig også hjælper hesteejere, der har problemheste”. 

 

 

Frederico fortæller om tilridningen.


Per arbejder med hestene fra jorden og når de en tillidsfulde vedlongeringen er de klar til at jeg stiger op. Først venner vi hesten til, at jeg stiger op i stalden, hvorefter vi fortsætter i ridehallen - først i longe og siden fri.
Jeg lægger vægt på at hestene i tilridningsfasen beholder sine naturlige bevægelser uden at der bliver holdt for meget fast i dem fortil, derfor rider jeg altid med en rem om halsen på dem, som jeg holder i, mens de vænner sig til tøjlen.”

 

Ved hingstekåringen præsenterede Frederico de to meget nytilredne unghingste Uno Spotlight og Uno Don Olympic til auktionen efter kåringen og resuatatet blev, at de begge hingste opnåede fantastiske priser: Uno Spotlight, som godt nok ikke blev kåret, blev solgt for 500.000 kr til Jens Thorsen, Gestüt Pallenhof i Luxembourg i sammen med hans avler: Joan Andresen. Uno Don Olympic blev kårert og solgt til Anna Zibrandtsen i Birkekrød for 700.000 kr.

Det er da en fornem debut som hingstefremviser i DV regi. (Se fotos af de to UNO hingste fra DV´s auktion 2015 herunder)


Ved hoppekåringen i region 2 red Frederico bla. hoppen Shamballa (Fürstenball x Friedensfürst der opnåede et af dagens bedste rideresultater i holdet af 4 års og ældre hopper med 817 points. Shamballa er avlet af Lone Bøgh Henriksen i Hillerød og er nu ejet af Laila Orloff i Køge. (Se foto herover t.h.)

 

Uno Spotlight (San Amour x Donnerhall) ved DV´s Auktion 2015

Uno Don Olympic ( B H Don Olymbrio x Del Piero) ved DV´s auktion 2015

Frederico og Sofie satser på dressuren i fremtiden


Frederico og Sofie er allerede begyndt at investere i fremtiden, og sidste år købte de sammen DV hoppeøllet: Springborgs Good Choice (B H First Choice x Diamond hit) , som de fandt på Stutteri Springborg. Frederico siger: ”Det er et dejligt føl med masser af gang, udstråling og attitude. Fra samme stutteri har vi i år også købt en 3 årige Fürstenball-datter: Springborgs Device med De Niro som morfar. Hun er ifolet via embryotransfere med Sezuan, og føllet bæres nu af vores Lusitano hoppe.
Både vores hoppeføl og vores hoppe var udtaget til eliteskuet sidste år, og vi har store forventninger til deres præstationer i fremtiden. ”

 

Springborgs Good Choice (B H First Choice x Diamond Hit)

 

Springborgs Device ( Fürstenball x De Niro)

Skal Frederico ride Military igen?


”Nu er det dressurkarrieren jeg satser på 100 %, og jeg er utrolig spændt på at skulle repræsentere Portugal ved UVM i Dressur for ungheste i Verden i år.


Jeg har egentligt lagt drømmene, om at skulle ride military på højt plan igen ”på hylden”, men hvis jeg en dag skulle få en top kvalitetsfuld military-hest til rådighed, som kan gå de **** internationale klasser, så er det muligt, at jeg vil forsøge mig igen i den sport."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor