Den 27 april 2013 slog Lone Bøegh Henriksen og hendes familie dørene op for stutteri H P Horses nye ridehus med et gevaldigt show, der viste stutteriets udvikling lige fra den spæde start i begyndelsen af 90erne til et internationalt stutteri med 4 avlsgodkendte hingste.

Det var en fornøjelse at blive mødt af det smukke og alligevel enkelt linierede ridehus, hvor der er kælet for detaljerne med spil mellem materialer så bygningen passer til både Tvedegård og det smukt kuperede landskab i Harløse.

Det er sjældent, at et ridehus direkte pynter i landskabsbilledet, men det er lykkedes her.  Det var da også en meget glad og stolt Lone, der tog i mod de ca. 350 tilmeldte gæster, som havde glædet sig til hesteshowet på denne dejlige forårsdag.

Farverne i ridehusets beklædning spiller mellem sorte stålplader, hvide vinduer og lærketræ.

Lone var stolt over sit stutteris udvikling og glad for at vise det nye ridehus frem.

Michael Søgaard udklædt som Lone og Lones mand Oluf indledte med ridelektioner a la Erna Iversen.

Da Lone i begyndelsen af 90erne startede sin avl købte hun hoppeføllet Medea Mago xx/Allegro, som var blevet Danmarks bedste hoppeføl og derefter en smuk Sølvmedaljehoppe Sachalin efter Ibikus med Herbststurm som morfar. Begge hopper fandt hun hos Niels Therkelsen i Smørum. De havde fælles stamhoppe: Camilla Dybvadholm fra Nordjylland.

Med de to hopper havde Lone fået blod på tanden og invisterede derefter i en hoppe efter Jørgen Dams Guldmedaljehoppe Diana, og desuden hun fik lov at låne en Ibi Light datter af samme stamme, for at trække nogle føl. Det førte adskillige afkom med sig, og på showet vistes bl.a. den skimlede hoppe Day Dream e. Royal Diamond med Ibi Light som morfar redet af Caroline Aarosinsen.

Derefter blev interessesfæren udvidet til Tyskland og Lone shoppede de næste år heste hos Ingo Pape i Hemmoor. I 2001 købte hun blandt andet en smuk Bergamon datter, der deltog i championatssammenhæng i DK, og i showet  blev Pape-hestene repræsenteret af Bella Donnas søn Bellagio efter Rosentanz.

Frascati efter Fürstenball på Barbara Güngerichs trakehnerhoppestamme ejes i dag af Lars Stage.

Bellagio efter Rosentanz og Bella Donna e. Bergamon redet af Laura Preuthun.

Hoppen Day Dream efer Royal Diamond trukket på Jørgen Dams hoppestamme.

 I 2003 tog Lone til Hannoveranerkåring fast besluttet på at købe en hingst. Egentligt var det planlagt at byde på Santana (Sandro Hit/Rubinstein som i dag går PG ed Minna Telde) fra Pape, men da han ikke blev kåret faldt interessen på Rosentanz, som Lone bød hjem på kåringens auktion, og dermed var venskabet med Johannes og Ines Westendarp grundlagt. Det blev til mange flere hestekøb af og gennem det charmerende og yderst hestekyndige ægtepar. Først statspræmierede hopper derefter auktionsføl og kårede hingste.

Den imponerende brilliantringshoppe Fürstin Weihe e Fürst Romancier efter Siegerhoppen Weihegold e. Don Schufro havde et bedårende føl efter Grand Prix stjernen Dämon Hill og Fürstenballs lillesøsters første hoppeføl Marguritte efter Fürst Romancier var allerede som 2 åring vældig godt gående og dermed godt på vej til at træde i sine forfædres spor. Marguritte er stutteriets første ET føl og i følge Lone bestemt ikke stutteriets sidste.

I dag råder H P Horses over 4 kårede avlshingste, nogle af europas bedste hopper og interessante ungheste, som alle lover godt for fremtiden.

På showetblev Rosentanz redet smukt og følsomt af Lone og Olufs datter Rose. Hoftanz blev vist for lange tøjler af Tony Jensen og Fürstenball blev som altid redet af den elegante Ines Westendarp, der fra den spæde start har stået for hans uddannelse. De svære S-øvelser er allerede godt på vej, og der blev vist både piaff og passage momenter.

Fürstenballs afkom er allerede efterspurgte i hele verden og tilskuerne blev vist en flot kollektion af hans første følårgang, der i blandt Fredensdals Fountain, som blev kåret i DV i marts.

 

Rosentanz og Rose Marie Bang Henriksen passede perfekt sammen

Helios fra West Thomsen i Helsinge e. Hoftanz mf. Heslegaards Rubin repræsenterede sin far.

Fürstenball har aldrig vist sig bedre end på showet, hvor han viste flotte S-øvelser.

 

Fürstin Weihe e. Fürst Romancier /Don Schufro er en imponerende gangmaskine med stor udstråling.

Marguritte efter Fürstenballs lillesøster og Fürst Romancier imponerede også med super bevægelser

Sidste hingstekandidatindkøb er A Bit of Heaven, den brune hingst efter Apache og Don Romantic.

Fürstenball første følårgang imponerer avlerne og dagens tilskuerne, her Feuerball mf. Akzent II.

 

Den kårede hingst Fredensdals Fountain, mf. Stedinger fra Linda Falensteen og Martin Strande.

 

First Ballerina Machohl, mf. Schwadroneur avlet af Thomas Bach Jensen og ejet af Tony og Hanne Nielsen-

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor