Vinder af Springning Henni Ask e. Favorit Ask x Kannan og Søren Møller Nielsen

Vinder af Dressur Jukebox e. Jazz x Rubinstein og MIchael Søgaard

 

 

Det blev de internationale ryttere og professionelle beridere der vandt egnethedstesten i både springning og dressur.

 

 

Nr. 1: Søren Møller Nielsen på stutteris Asks egen hest: Henni Ask efter FAVORIT ASK og hoppen HANNA ASK E. KANNAN. Opdrætter er Stutteri Ask A/S

De opnåede i alt 887,5 points

 

Nr. 2: Karen Rohde på Ravage Ask efter FAVORIT ASK og hoppen RETINA II e. CARMARGUE. Hoppen er opdrættet og ejet er Stutteri Ask A/S

De opnåede i alt 862,5 points.

 

Nr. 3: Camilla Fliedner Ernst på Sweet-Heart B efter HEARTBEAT og hoppen CANDILLA S e. CANDILLO. Opdrætter er Lotte Bøgedal

De opnåede i alt 862.5 points

 

Det var i det hele taget Favorit Ask´s dag, med i alt 8 afkom, der næsten alle placerede sig i den bedste halvdel, og ud af i de første 4 placeringer var de 3 Favorit Ask afkom endda fra Stutteri Ask.

 

Favorit afkommmene faldt i dommernes smag, de havde alle stor kapasitet men - i mine øjne -  sprang mange af dem med uens forben og manglede den naturlig balance over springene som resulterede i, at de snoede sig over springen. Det skal blive spændende ,om det blot er detaljer, som forsvinder med korrekt udannelse.

 

Alle springhestene blev kommenteret af Johnny Nielsen fra DV´s avlseldelse, men det var ikke altid klart og forståelig, hvorfor dommerne gav de pagældende karakterer til de enkelte heste.

 

De unge Firkløver-ryttere klarede sig fint på de ungheste, som de vise i unghestechampionatet, Camilla Fliedner Ernst, Mille Bisgaard og Maria Hjort Federiksen placerede sig i top 10, derudover deltog også Peter Lykke Svendsen med 3 heste og Jonathan Hvalsø Saul.

 

Der deltog 2 kårede hingste udenfor konkurrencen: Canada SEM ASK med karaktererne: 9 - 8,5 - 9,5 - 8 og Kjærs Cajsar med 4 x 8,5, spændende om vi skal gense dem til unghestechampionatet 2016 i Herning.

 

Se resultater af klassen her

 

KLIK PÅ FOTOERNE OG SE DEM I STORT FORMAT.

Henni Ask

Sweet-Heart B

Ravage Ask

Egnethedstesten dressur blev også vundet af de professionelle dressurryttere

 

Nr. 1: Michale Søgaard og Jukebox e. JAZZ og hoppen KOKHOLMS RAGGIE e. RUBINSTEIN fra jytte Kloster i Viby Sj.

De opnåede i alt 880 points De scorede 3 x 9 og 2 x 8,5 points og faldt således ikke igennem i nogle karakterer. Michael viste hesten i meget finere selvbæring end ved deres ridt i DRF championatet i Odense.

 

Nr. 2: Annitta Duus og Atterupgaards Kingston e. KRACK Cog hoppen ATTERUPGAARDS TWIGG e. /DE NIRO. Opdrætter er Atterupgaard i Jystrup

De opnåede i alt 870 points og dagens højeste karakter i skridt og tillige flotte 9 for ridelighed og trav.

 

Nr. # Andreas Emil Larsen på Zin Zhanel P e. B H ZACK og hoppen DIOR BYHØJ E. DE NOIR. OPDRÆTTER er Else Libach Hansen og Jens Good

De opnåede i alt 860 points. Zif Zhane er ejet af Karin Niseen fra Frederiksværk Ridecenter hvor Andreas Emil Larsen også arbejder. Hna har redet hoppen til kåring i år og fremstillede den  også ved årets eliteskue hvor Zif fik tildelt en sølvmedalje til stor glæde for både ejer go avler.

 

Dressurhestene blev også alle kommenteret af en af dommerne. I dag var det Bjarne Nielsen, som har en utrolig fin og pædagoisk måde at forklare krav og karakterer, ligesom han gerne underviser rytterne og kommer men gode råd til hvordan de fremover kan forbedre deres heste. Bjarnes karaktereer virkede forståelige og gennemsigtige for mange tilskuere. Navnlig ridelighedskarakten blev givet for hestens vile til at lade sig uddanne uafhængigt om hestene havde stor eller lille kapasitet.

 

Se resutater af klassen her
 

KLIK PÅ FOTOERNE OG SE DEM I STORT FORMAT.

Jukebox

Atterupgaards Kingston

Zif Zhanel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor