Netstutteriet ved Merete og Bo Brink i Ringsted tog for et par år siden deres avl op til revision og ændrede strategi.

 

Det skete i forbindelse med, at de i 2012 fik en hingst udtaget til Herning. Hingsten hed Netstutteriets Bacho og var efter Blue Hors Don Schufro på hoppen Chatels Colina e. Come Back II, som de havde købt hos den kendte avler Mogens Give i Mern.

Desværre blev hingsten ikke kåret, men den blev solgt til Jens Erik Marcussen for 500.000 kr. og hermed var kimen lagt til at styrke avlen for at kunne opnå nye resultater af samme slags.

 Senere er Bacho solgt til Blue Hors og det var Maria Anita Andersen, der red ham i unghestechampionatet 2014, hvor de opnåede en 11. plads, se foto af Nerstutteriets Bacho t.h.

Bachos mor er en af de få hopper, som Merete og Bo har valgt at beholde og efter hende har de en helsøster til Bacho: Netstutteriets Donna-Mi  som i 2013 blev udtaget til eliteskuet.

 

 

På fotoet bliver Netstutteriets Bacho redet ved DV auktion 2012

Stutteriets næste succes sørgede Netstutteriets Campari for. Campari er ædel og smuk hoppe efter De Noir x Donnavan, hun bestod sin sadelkåring i region 1 i 2014 som 4 års og blev udtaget til eliteskuet, hvor hun fik tildelt en bronzemedalje. Hun vagte kæmpe opsigt med sine udtryksfulde gangarter, og Camparis forme var blevet yderligere finpudset, da hun blev præsenteret af Kathrine Defour til egnethedstestendet, hvor hun med lethed kvalificerede hoppen til unghestechampionatet.

 

Bo fortæller om oplevelsen i Herning:

"Efter en udfordrende start med testrytter, hvor hal M var en for stor mundfuld for Campari, kom Charlotte Dujardin op på Campari og var straks meget positiv. Hun nævnte at Campari var en hest med et stort potentiale, - og hende ville hun gerne have med hjem. 
Lørdag eftermiddag var hun tilmeldt auktionen, og blev solgt til Louise Tolstrup for 260.000 kr. Under auktionen, blev vi kontaktet af Charlotte Dujardin, som var forsinket fra hal M, hun ville nemlig have købt Campari, så Camparis opførsen i hal M havde ikke helt skræmt Dujardin væk.

Vi er utroligt stolte over, at Campari opnåede en flot 7. pladsering i Championatet."

 

 

Netstutteriets Campari og Charlotte Dujardin til Unghestechampionatet.

 

Netstutteriets Campari redet af Kathrine Dufour til DV auktion 2015

I dag har Merete og Bo kun 2 avlshopper den anden er Daytona F (Blue Hors Romanov x Blue Hors Don Schufro) som er ud af endnu den succesfulde hoppstammen Sølyst i Nordjylland. Denne hoppe er sat i fol med Negro og Chatels Colina er igen i fol med Blue Hors Don Schufro, fordi den kombination har gjort det fantastisk hver gang.

Den ny avlsstrategi.

"For os er det vigtigt at avle brugbare rideheste på hopper hvor stammen har vist sit værd i ridesporten.  Det håber vi på slår igennem de næste år. Mani er nødt til at fokusere på en meget høj kvalitet i dag, alt andet for os ville give en mindre mening".

Det nyeste sats på stutteriet er et rugeføl af helt specielt k, det drejer sig om en helsøskende til verdenshingsten Sezuan., da det lykkedes Bo at forhandle en aftale på plads med Mogens Pedersen fra  Stutteri Straight Horse i Allerød som ejer moderen til Sezuan: Bøgegårdens Don Romina (Blue Hors  Don Schhufro x Lionell) som er avlet hos familien Schmidt på Bøgegaarden i Sønderjylland.

Følg med på Merete og Bos hjemmeside  eller se dem på de sjællandske følskuer til sommer 2015


 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor