Roskilde Dyrskue lagde ud med bedømmelse af Trakehnere i Ring 8 kl. 9 fredag morgen den 5. juni 2015

 

Trakehner racen er i danmark en mindre varmblodsrace - der har sit udgangspnkt i den europæiske militærhest. I modsætning til de andre varmblods avlsforbund i Europa  tillader man i Trakehnerracen ingen iblanding med fremmed blod - undtaget med fuldblod angloarabere og arabere.

Målet er at beholde racens karakteristica, som er en let og ædel præstationsvillig hest med styrke, hårhed og udholdenhed forenet med skønhed og udtryk, gerne med et tørt, udtryksfuldt og trekantet hoved med store ganacher og klare øjne.

Det var da også hvad dommerne belønnede hos de 5 trakehnere, der stillede til bedømmelse.

Find fotos af alle deltagne heste her

 

Bedste trakehner øl

Det meget smukke føl efter Herakles (Gribaldi x Michelangelo) på hoppen He´Lia de L fra Hestebjerggaard Fam. Hansen i Boeslunde blev bedømt med 23 points og udtaget til konkurrencen om skuets bedste føl.

 

Bedste trakehnerfølhoppe

Føllet var dejligt velnæret og det var tydeligt at hoppen: He´Lia de L (Blue Hors Hertug x Arthus) havde afgivet meget af sin kraft til føllet, og da hun stod lidt skarp og tør - forklarede dommerne - kunne hun ikke få mere end 22 points på trods af en stor og smidig bevægelse og et fantastisk dejligt udtryk, som hun havde givet videre til sit føl.

 

Bedste 2 årige trakehner hoppe

Kassandra Carmen (Hibiskus x Tuareg) fra stutteri Carmen v. Leise Rikke og Bjarne Bredahl i Slangerup blev tildelt 23 points og ærespræmie for en særdeles lovende plag med type og udtryk for alle pengene og en skøn svævende gang. (Se to fotos af Kassandra Carmen herunder).

 
 
 En 3 års hoppe Bella Notte (Aston Martin x Blue Hors Silver Moon) fra Charlotte og Peter Stitz i Rønnede opnåede 22 points og Familien Güngerich i Græsted fremstillede deres 2 årige hoppe: Mulberry G (Placido Domingo x Gribaldi), der fik 21 points.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor