Engerupgaard Cup på Horsefestival den 17. august 2013

Den ambitiøse 125 - 135 cm. showspringklasse: Engerupgaard Cup på Horsefestivalen blev en bragende succes for både publikum avlere og deltagere.

 

Som underholdning efter frokostpausen var det en kærkommen og lærerig afveksling for de mange tilskuere, der var i Vallensbæk for at se regionens følskue-føl. For arrangørerne var det vigitgt at få fokus rettet på springhesteavlen og -springsporten herhjemme, i håb om at flere vil få øjnene op for de dansk springhestes kvaliteter. For yderligere at knytte sport og avl sammen, var der blandt de deltagne heste 1 guldmedaljehoppe og 2 sølvmedaljehopper foruden en kårede hingst.

Den professionelle og meget kyndige speaker Susanne Taarnager sørgede for at publikum var ordentligt  underholdt og orienteret, og banebygger Jan Juul var blevet bedt om at bygge en bane, der var både indbydende og krævende for heste og rytter.

Med Engerupgaard Cup fik publikum at se, at vi i Danmark har helt fantastiske DV-springheste og fremsynede DV-avlere, der avler heste, der er fuld på højde med de bedste springheste på europæisk plan. Banen var stor med betydelig sværhedsgrad, alligevel blev der leveret så fornem ridning, at der var ikke mindre end 9 fejlfri ryttere efter hovedspringningen.

 

 
 

I omspringningen blev det det nordsjællandske publikums darling, den kårede hingst Party Dance (Cajus/Godehard), der meget fortjent vandt i en super hurtig tid på 36, 9 sek.-  et helt sekundt foran nr. 2. Party Dance blev redet af den stilsikre og rutinerede landsholdrytter Linnea Ericsson, og de inkaserede derfor checken på 5000 kr. fra Engerupgaard og Party Dances avler Christian Kjær vandt en bedækningen ved hingsten Lagavulin, som var sponseret af dyrlæge Linus Camitz. Udover disse præmier var der et vinderdækken til Party Dance fra Horsehouse samt tilskudsforder fra Ølstykke Dyreklinik og en behandling fra Hesteakupunktør Vibeke Lønskov. Avleren modtog desuden sædforsendelse fra Euro Hingste Sæd, foto fra Horsenews.dk af hest og avler fra dagen samt blomster.

Den kun 7 årige Claudi Skou (Carson Ask/Cajus) og Shane Carey gjorde derest yderste for at konkurere med  Linnea, men de var 1 sekundt langsommere, selvom Shane red klogt og endda med snævre vendinger.

 

 

 

 Dyræge Linus Caminitz og Lotte Holm var sponsorer af præmier til bedste equipage med en gratis bedækning og 5000 kr.

 

 

Shane kunne således drage hjem med checken på 3000 kr. fra Engerupgaard, et smuk sadelunderlag fra Horsehouse, tilskudsforder fra Ølstykke Dyreklinik og en behandling fra Hesteakupunktør Vibeke Lønskov.

Dsværre kunne avleren eller en repræsentant for avleren af Claudi Skou ikke være tilstede, derfor gik avlerpræmierne videre til avleren af den næst placerede hest.

Slået med kun 0,2 sekunder indtog den ædle og charmerende sølvmedaljehoppe Toftehøjs Cre´diva (Crelido/Diamant)  3. pladsen redet af Kirstin Skjoldshøj, hvilket indbragte rytteren en check på 2000 kr. fra Engerupgard, en grime fra Horsehouse samt tilskudsforder fra Ølstykke Dyreklinik og en behandling fra Hesteakupunktør Vibeke Lønskov. Avleren Berit Jensen modtog desuden sædforsendelse fra Euro Hingste Sæd, foto fra Horsenews.dk af hest og avler fra dagen samt blomster.

Da Claudi Skous avler ikke var tilstede kunne præmien for 3. bedste avlspræstation overbringes til Jørgen K. Hansen, der har avlet den kun 6 årige Cotill (Cormint/Carano) som redet af Anja Kit Andersen kom ind på en meget flot 4. plads i tiden 38,8.

Hvis du ikke fik set Cuppen var My Horse TV tilstede og her på siden kan du i løbet af et par dage se link til videoer fra Engerupgaard Cp. Alle ryttere får dog tilsendt en video i fuld længde af Cuppen. Videoen af Cuppen er speaket af Niels Ulrik Petersen. 

 Se MY HORSE TV´s video af Engerup Cup her

T.h.. får Shane Carey overrakt sin 2. præmie: 3000 kr fra Engerupgaard samt gaver fra Ølstykke Dyreklinik og behandling fra hesteakupunktør Vibeke Lønskov.

 

 

 

 

 

Jørgen K. Hansen fik avlerpræmier for 3 bedste avlspæstation med den kun 6 årige Cotill, der blev redet ind på en flot 4. plads Anja Kit Andersen.

 

 

Kirstin Skjoldshøj og Toftehøjs Crediva sammen med avleren Berit Jensen, klassens sponsor og regionens formand.

 

 

 

Nogle af klassens sponsorer og profes-sionelle kræfter: Vibeke Lønskov, MY Horse TV, David og Lotte Holm, Bager Biisgaard, Niels Ulrik Petersen, Linus Camitz, Ølstykke Dyreklinik og Jan Juul.

 

 

Linnea Ericsson og Party Dance avlet af Christian Kjær

 

Shane Carey og Claudi Skou, som er avlet af Bente og Carsten Olesen

 

Kirstin Skjoldshøj og Toftehøjs Crediva, der er avlet af Berit Jensen

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor