Familien Rosbøg i Ølstykke blev årets avler i DANSK VARMBLOD region 1 for opdræt af dressurhesten Schianto.

Set med avlerbriller er det ikke tilfældigt at Sianto er blevet en super ridehest.

 Både Schiantos far Gribaldi og hans morfar Schwadroneur er elitehingste .

Også Schiantos MM og MMM har elitestatus .

 Når vi taler avl nævnes begrebet stærke hoppestammer hele tiden. Schianto er ud af den stærke ENSHØJ-stamme, grundlagt på Oberst-datteren Fylla, der blev holdt til Alexander og derefter Florett. Stammen er kendt for at have produceret mange gode rideheste bl.a.: Garron Enshøj og Avando af Hvarre, der begge er S-heste.

 Morderen Schimonn Enshøj fik tildelt sølvmedalje som ung, og da hendes datter Schiuma tidligere på dagen under  Horsefestival 2013 blev kåret i RDH, er Schimonn Enshøj i samme stund blevet elitehoppe på baggrund af Schinatos og hendes egenpræstationer. Schimonn er selv B-hest i dressur og var placeret i DSA-finaler som 4-års og 6-års.

Schimonn var i øvrigt ”Skuets bedste hoppe” og fik bl.a. et 10-tal i kapacitet fra fremmedrytteren og 10 for bevægelse da hun var til sadel-kåring i Vallensbæk 1998 - med Schianto i maven.

Familien Rosbøg, der selv har avlet Schianto, har valgt at eje ham gennem hele karrieren, selvom der i tidens løb må være indløbet mange gode bud på denne vidunderlige hest.

Da Schianto fk en skade under træning (revne i kodeben), valgte Familien Rosbøg i maj 2013 at Pensionerer Schianto fra konkurrencesporten. Skaden har krævet knap 3 måneders pause, men Schianto er nu erklæret skadesfri og genoptræning er påbegyndt. I fremtiden vil han fungere som ”lærehest” i Ølstykke og nyde sit velfortjente otium.

 

Region 1 ønsker hele familien Rosbøg et stort tillykke med den meget fornemme præstation!

 
 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor