Dressurhopperne

 

Antallet af dressurmedaljehopper var i år på 28, heraf fik 3 hopper tildelt guldmedaljer, 9 fik sølv medaljer og resten bronze.

Årets dressurhoppe blev samme hoppe, som sidste år blev landets bedste 2 årige hoppe: Vestervangs Delicious (Tailormade Temptation x De Noir) avlet af Kirsten Svendsen og Kaj Klavsen, der nu ejer hoppen sammen med stutteri Svalegård i Snedsted.

Hoppen aflagde sadelprøve på 874,5 points Se foto t.h.

 

De 2 andre guldmedaljehopper var:

Højgårdens Miss Unique (Tailormade Temptation x Bernstein) avlet af Brian Jensen som nu ejer hoppen med Lene Drejer i Thisted. Denne hoppe aflagde årets højeste dressurrøve på 886,5 points

 

JJ Filippa (Fürstenball x Davignin I) avlet af JJJ HOrses i Norge og ejet af Cecilie Schilbred i Norge. Hoppen gik sadelprøve på 874 points.

 

 

 

 

Årest DV 2 årige dressurhoppe: Attrupgaards Mildura

2 års hopperne

 

Bedste 2 årige hoppe blev: Atterupgaards Mildura (Zack x Lord Sinclair) fra Stuteri Atterupgaard i Jystrup. Mildura er ud af en gennemavlet hoppestamme med guldmedalje for afkom og opdrættermedaljer i i guld sølv og bronze, og hun lever fuldt op til sine søstre med 3 virkeligt gode gangarter, charme og elegance.

Konkurrencen i klassen var høj, i feldtet var endnu en dejlig og smidig Atterupgaard hest: Atterupgaards Delorean e. Bon Bravour x Sandro Hit. samt en helsøster til Sezuan: Straight Horse Sezuanna fra Mogens Pedersen i Allerød og en datter efter Sezuan: Holkjærs Smilla med B H Hertug som morfar fra Susanne Simmelkjær i Skjern.

Derudover havde dommerne udvalgt 2 hopper efter Blue Hors Don Olymbrio: Razida med mf. BH Zack fra stutteri Blue Hors og efter Blue Hors Zack x Lauries Crusador xx), avlet af Brian Grønkjær Bak i Thisted og ejet af stutteri Aagaarden i Vejle. Den sidste hoppe i kampen om Årets 2 årige hoppe var en helsøster til guldmedaljehoppen Hølgårdens Miss Unique: Højgaardens Temporina (Tailormade Temptation x Bernstein fra Lene Dreyer og Brian Jensen i Thisted.

 

 

Årets dressurhingsteføl: Tophøjs Tebaldo

Dressurføllene:

 Også i denne klasse var det et hingsteføl efter Tailormade temptation der løb af med sejren: Tophøjs Tebaldo med B H Don Romantic som morfar blev Årets dressurhingsteføl. Føllet er avlet af Anette Nilausen og Niels Jørgen Johansen i Hobro.

Tophøjs Tebaldo blev solgt på auktioenen for 300.000 kr til Kristin Andresen fra Norge.

 

Årets bedste dressurhoppeføl blev Schwarze Schwalbe Macohl fra Thomas Bach Jensen og Frank Jensen i Arden.

Hoppeføllet er efter den dobbelte verdensmester Sezuan med Schwadroneur som morfar. En  5årig søster til føllet: First Ballerina Macohl e. Fürstenball er velkendt fra konkurrencebanerne med Katrine Kraglund, der netop i år pplacerede hoppen i Unghestechampionatet.

Føllet blev solgt til Anne Lyngby og Helene Melsen på auktionen for 260.000 kr. og hermed blev Frank Jensen drøm om at få et føl på auktion virkeliggjort på aller bedste vis samtidig at han og sans søn Thomas Bach jensenblev avler af Årets dressurhoppeføl.

 

Årets dressurhoppeføl Schwarze Schwalbe Macohl

 

 

Når drømme bliver til virkelighed: Anne Lngby og Thomas Bach ved auktionen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor