Den 4. oktober 2015 var der eksteriørkåring af DV hopper på Cabe i Ringsted

 

Der var både dressurhopper og springhopper til kåring.

Det er hoppejerne, der vælger, om de vil tilmelde sig springhoppekåring eller dressurhoppekåring, men i løbet af dagen var der både dressurbetonede hopper til kåring blandt springhestene og adskillige springhopper til kåring blandt dressurhopperne.

Se fotos af alle deltagne hopper her 

Det er muligt, at hopper, der stiller til omkåring - og som har løssprunget eller tidligere har gået en rideprøve - ikke behøver at løsspring endnu engang, og derfor bliver tilmeldt dressurkåringen, men umiddelbar er det forvirrende for publikum.

 

Springhopperne

Til gengæld var der ingen slinger i valsen for de bedste springhoppers vedkommende  - talentet var her meget tydelig og kvaliteten simpelthen helt i top.

Bedste 3 årige springhoppe blev den ultra moderne og gudesmukke hoppe Record e. D´Accord x Casir Ask x Mas Media, som er trukket på SRDH Savannah E. Hun er avlet og ejet af Tommy Sørensen i Viby Sj. og på et tidspunkt blev hun sprunget af Linnea Ericsson.

Blandt de ældre hopper sprang den 5 årige: Kuhlmann´s Serafina (Volstrups  Casillas x B H Copperfield x Sandro) sig lige ind i hjerterne på dommerne. Hun er ædel og udstyret ed stort mod og super ben teknik. Hun ejes af opdrætter: Ann Kuhlmann i Knebel og blev fremstillet af Militaryrytter Vicky Mathiesen.

Begge hopper blev kåret i DH med 8 i helhed.

 

Record e. D´Accord x Casir Ask x Mas Media

 

Kuhlmann´s Serafina (Volstrupd  Casillas x B H Copperfield x Sandro)

Forædlerne

I holdet af forædlere blev der kåret en DH hoppe: Den smukke mørkebrune Flora Lass (Floresco x Final appearence xx) som tilhører LIne Gry Andersen i Ringsted var smuk og typen var tydeligt præget af xx-blodet.

 

3 års dressurhopperne

3 års holdet var ganske lille, det talte kun 5 hopper og heraf blev de 2 kåret i hovedstambogen på fløjen stod den megt ædle og noble Miss Rocksley PS (B H Rockefeller x B H Zack) ejet af Sabrina Elmborg i Taastrup og avlet af Pia Skøtt i Odense.

 

 Flora Lass (Floresco x Final Appearence xx)

Miss Rocksley PS (B H Rockefeler x B H Zack)

 

11 DH hopper i det ældre hold af dressurhopper

Det ældre hold var opdelt i 3 hold og i det første hold satte dommerne Katrinelund De Chior (De Noir x Cavalier) på fløjen. Hopppen er søster til hingsten Katrinelund Tin Tin efter Tailormade Attention, der blev kåret i 2015, men hoppen var dog med sine 164 cm noget mindre end hingsten både i højde og drøjde. Hoppen er avlet af Ib Kirk i Øster Assels og ejet af Anne Louise Fredbo i Helsinge.

 

I det andet hold blev fløjen indtaget af følhoppen: Prestige Caramella F (Fürst Heinrich x Prince Thatch xx), som er avlet og ejet af Charlotte Botved i Skævinge. Hoppe havde føl efter Atterupgaards Seebach, som er købt af dressurrytteren Selina Hunstuen Solberg.

 

I det tredie hold af ældre dressurhopper var kvaliteten stor og ikke mindre end 5 hopper blev kåret til hovedstambogen. Bedste hoppe blev en tysk importeret hoppe med internationalt snit og super smidig og taktfast bevægelse: Serafina (Scolari x Don Federico) ejet af Michael Burchart Pedersen i Ringsted.

 Katrinelund De Chior (De Noir x Cavalier)

 

 

Prestige Caramella F (Fürst Heinrich x Prince Thatch xx)

 

Serafina (Scolari x Don Federico)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor