Københavnsmesterskaberne i dressur løber over flere gange i løbet af året 2015 i følgende dressurklasser; LA1, LA4, MB0, og MA1

 

I. afdeling blev afviklet i weekenden 7. - 8. februar på Holte Rideklub.

 

Klasserne var domineret af allerede velkendte Sjællandske ryttere, fortrinsvist på heste ejet eller avlet af toneangivende stutterier i Nordsjælland.

 

Det var dog også friske pust, idet den unge rytter Freja Kruize fra Jægerspris - der lige er blevet 18 år - opnåede en meget flot placering som nr. 4 i LA1 med 68,889 % på sin nye hest Halla Byager, som hun har købt i sommers på Stutteri Byager hos Mette og Niels Therkelsen i Jægerspris.

Hoppen er efter B H Hotline på den statspræmierede hannoveraner hoppe Alikantje e. Alabaster med morfar Pik Bube. Alikantjes mor var den højt præmierede Pikantje, der var udstillet på verdensudstilling i London som reprlæsentant for Hann. Verband.

En helbror til Halla Byager: Herzregent findes i ridning hos Andreas Helgstrand, se han her

 

Også Rose Marie Bang Henriksen var med fremme i MA1, hvor hun blev nr. 5 med 66,181 % på sin nye superhoppe Donna Silver e. B H Don Schurfo x Willemoes, Donna Silver er ejet af stutteri H P Horses i Hillerød og opdrættet Carl Erik Jensen.


 

 

 

 

 

Sidsel Johansen vandt MB0- klassen med den hollandske hest DUNHILL (Oscar/Cocktail) med 72,821 %, og hun blev også nr. 2 på Trakheneren IMMENS (Lauries Crusador xx/Hohenstein) som er ejet af Stuteri Sct. Olav i Skibby v. Bente Retoft.

 

Immens er en gudesmuk kåret Trakehner hingst e. Lauries Crusador x Caprimond, som har efterladt en del meget lovende ungheste. Men i efteråret blev han kastreret for at kunne hellige sig sin konkurrence karriere.

 

Ejeren har dog sørget for, at der er frostsæd til rådighed efter hingsten. 

Se video af Immens og Sidsel Johansen fra i efter året 2014 her


 

 

 

Maria Falkner Hansen, som er ansat som fast rytter på H P Horses hos Lone Bøegh Henriksen have et særdeles travlt, men også meget effektivt stævne.

Hun opnåede en 1. og 2. plads med stutteriets heste i LA1 klassen. Med OLD-hoppen Fürstin Weihe (Fürst Romancjer x B H Don Schufro) fk de 76,204 % og distancerede sig fra resten af de placerede med knap 6 %.

På DV-bronzemedaljehoppen Ball Room Diva (Fürstenball x Bergamon) opnåede hun en 2. plads og 70,556 %.

Som Nr. 3 i denne klasse kom Nana Nobel med 70,278 % på Feldrush Selection (B H Rush Hour x Bellissimo M), som hun selv har avlet på stutteri Selection i Fredensborg.

Maria Falkner startede også H P Horses´ charmerende avlshingst Winehouse (Wynton/Donnerhall) ,der er en lillebror til Fürsteball. Winehouse er kåret i Old. Verband og blev fremvist meget smukt af Maria ved Old. Verbands Hingsteshow i november 2014. De blev derfor ikke uventet vindere af klassen LA4 med 74,04 %.

Klassen MA1 blev vundet af Karsten Hansen med hesten Quantos e. Quite Capitol/Calido I) ed 69,375 foran Christina Søs Larsen på Heslegårds Romulus e. Heslegårds Rubin/Heslegårds Louis  med 69,167.

 

 

Fürstin Weihe

 

Ball Room Diva

 

Winehouse

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor