H P Horses har sikret sig Fürsten-Looks lillebror.

(Fürstenball x Londonderry)

 

Det var en meget stolt og glad Lone Bøegh Henriksen, der ringede Langfredag på vejen hjem fra Tyskland for at fortælle, at det var lykkedes hende at købe Fürsten-Looks lillebror af avleren Johannes Sabel.


Siden Londonderry-hoppen Lady Diamond folede med et hingsteføl ca. 1. marts har der været kontakt mellem Hengststation Schockemöhle, Lone og Fürsten-Looks opdrætter Johannes Sabal, men da Lone satte sig i bilen langfredag var der ikke indgået nogen aftale om køb af føllet, snarere tvært imod – opdrætteren var ikke umiddelbart interesseret i at sælge.

 

Lone fortæller: “Jeg stod overfor et føl med samme kvaliteter som Fürsten-Look, med den helt rigtige her-kommer-jeg- attitude og velsignet med et overskud og mod på livet, som er alt afgårende for en ung hest, når man ved, hvor mange udfordringer de bliver budt.


“Når det alligevel lykkedes mig at købe føllet” fortæller Lone, ”var det nok fordi det lykkedes at skabe en god kontakt til Johannes Sabels far, der tydeligvis var den, der helst ville beholde føllet.   Jeg er dybt taknemmelig for familiens beslutning."
 

 

Foto: Niels Therkelsen

Fürsten-Looks hoppestamme.


Familen Sabel er en rigtig tysk avlerfamilie, hvor hele familien er engageret, de ejer en bagerifabrik, der ligger i samme landsby, hvor stutteriet ligger, og her har de avlet heste i mange år siden Johannes Sabels far købte Hannoveranerhoppen Antara e. Airport, som er oldemoder til Fürsten-Look og hans lillebror.

Det skulle vise sig at være en god invistering, da alle 3 afkom efter Antaras datter Waluna (Weltmeyer) fik stor success. Den første er den kårede Hannoveraner hingst Du Mulin e. Davignin I, der har virket I KWPN, derefter kom den statspræmierede Lady Diamond e. Londonderry (Hann.), der er mor til Fürsten-Look og dennes lillebror fra I år, og sidst kom en helsøster til Lady Diamond: Statspræmiehoppen La Perla (Hann.), der vandt Bundeschampionatet i Tyskland som 3 årig.

Se video af La Perla føl ved siden
Johannes Sabel, som er Fürsten-Looks og helbroderens avler, er også en kendt springrytter, der springer på S-niveau på familiens egne heste.

 

Lone ved at dette føl har meget at leve op til.


"Med en storebror som Fürsten-Look er der selvfølgeligt meget at leve op til. Fürsten-Look er allerede efter et år i avlen kåret i 7 europæiske avlsforbund, og han har aflagt den bedste 30 dages materialprøve i Tyskland med 9,41 i 2014. Jeg glæder mig til utroligt til at se hvad lillebroderen kan udrette. Jeg har lagt vægt på, at føllet er ud af en stærk præstationsstamme og på den hjertefornemmelse føllet gav mig. Derfor er jeg fortrøstningsfuld mht. fremtiden."
 

              

Fürsten-Look ved DV hingstekåring 2015                                                                                    Fürsten-Looks mor SPS Lady Diamond e. Londonderry

                     Foto: Niels Therkelsen

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor