Den 13. december 2015 afholdt DV forbesigtigelse på Vallensbæk Ridecenter for de sjællandske avlere.

 

Springhingstene

I alt blev der fremstillet otte 2 1/2 års springhingste samt en 5 års springhingst.

Begge ældre hingste blev vist under rytter med ingen af dem opnåede adgang til hingstekåring i Herning.Den 5 årige springhest  Kat 188 CHACCELDI efter den alt for tidligt afgåede Chacco Blue med Griseldi L som morfar var dejligt stabilt springende med fin springteknik og i god springform.
Det var tre hingste fra Lagavulins første årgang og heraf blev alle tre udtaget, - af disse det var navnlig kat. 4 Laplace (Lagavulin x Baccarat xx) fra fam Camitz i Glumsø der betog tilskuerne med en formidabel forbensteknik. Alle tre hingste efter Lagavulin har tydeligt præget af faderen med smidige bevægelser og god forbensteknik, men måske ikke i det største rammer.

T.h. ses Laphroaigh Prydsholm (Lagavulin x Quebec) fra Lisa og Per Andersen i Klippinge.

 

Rammer og størrelse havde til gengæld Kat. 2 Cointreau efter Cavall Ask og Carano fra Anette og Christian Gjørup i Græsted, der med sine store galop fik nogle problemer med afstandende, men han var utrolig elegant og særdeles velgående og kunne bestemt friste en dressurrytter med gang, format og charme.

 

 

Kat. 188 Chacceldi (Chacco Blue x Griseldi L) blev udstillet af Glen Nielsen i Herlufmagle. Hingsten er avlet på Gestüt Lewitz.

Hingsten Laplace e. Lagavulin fra Fam. Camitz udviste en forbildelig forbensteknik og et fint overblik over springene.

Kat. 2 Cointreau fra Anette og Chr. Gjørup i Græsted var dressurrytternes favorit i holdet af springhingste.

Kat. 187 Balou´s Cento Z (Balou de Rouet x Cento fra Glen Nielsen i Herlufmagle.

 

Kat. 5 Blixenkrones Pari-Vulin (Lagavulin x Sandro) avlet af Tina Blixenkrone Hansen, som ejer hesten med familien Camitz i Glumsø.

Dressurhingstene

Der var 15 2 1/2 års dressurhingste og en 3 års dressurhingst.

Der blev udtaget i alt  fem 2 1/2 årige dressurhingste til Dansk Varmblods hingstekåring i marts.

Vivi og Christian Vang Lauridsen fremstillede en meget velfungerende Kat. 15 Fürstenball-søn: Frontline med B H Zack som morfar. Mormoderen er sølvmedaljehoppen Compeed, som netop i år fik region 1 vandrepræmie, som bedste avlshoppe. H H Horses v Henrik Hansen fremstillede en flot sotrrammet powerfull gangmaskine med stor knæ og hasaktion: Kat. 21 Zubeldia (B H Zack x B H Romanov) avlet af Henrik Hansen og Hanne Lund i Solrød.

Mogens Vorre fremstillede en meget elegant og moderne gående Apache søn  Kat. 10 Valløs Avalon avlet på hans elitehoppe EDH Moonlight Damgaard e. B H Romancier x Donnavan og Andreas Helgstrand fremstillede Kat. 11 Baron, en charmerende søn efter Benicio med Sir Donnerhall I som morfar der havde en super elastisk og lækker travbevægelse. Hingsten er avlet i Tyskland.

For dem der kan huske Carina Nevermann ride den imponerende Grand Prix hoppe Come Back After 8 (Come Back II x Last Lagano) fra Thomas Jægerup i Venslev, var det en fornøjelse at se hendes afkom: Kat 19 8 Ball, efter hingsten Sir Donnerhall I. Denne hingst viste charme lethed sammen med en skøn takt og dejig smidighed. Hingsten er endnu ikke så veludviklet, med rammerne er til stede for at hingsten kan videreudvikle sig uden at blive tung.

Det bliver spændende at gense alle de udtagne hingste i Herning.

 

 

Frontline e. Fürstenball x B H Zack) fra V og Chr. Vang Lauridsen i Græsted

 

Zubeldia (B H Zack x B H Romanov) fra H H Horses i Solrød.

Valløs Avalon fra Mogens Worre i Vallø

 

Kat. 11 Baron fra Helgstrand Dressage i Vodskov.

Kat. 19 8 ball fra Thomas Jægerup i Venslev.

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor