Stald Lillevang er et lille familiestutteri, der hele tiden er med fremme!

 

 

Her er en kort oversigt over stutteriet avlsmæssige milepæle:


2009 bedste springhingsteføl i region 2 efter Party Dance og Gusta St. Pr. St. og ERDH
2010 En kåret hingst efter B H Rush Hour og Pari Queen RDH
2011 Vinder af Åge Ravns vandrepræmie for bedste dansk avlede 4 års dressurhingst i DV
2011 Sølvmedaljehoppe Lillevangs Gabriola e. Ladas og Gusta
2011 Gusta ERDH bliver elitehoppe.
2012 Lillevangs Talimore e. Tailormade Temptation og Pari Queen udtaget til hingstekåring
2012 Lillevangs Pari-Diva e. B H Zack og Pari –Fonda Bedste 2 årige dressurhoppe i DV   region 1 og udtaget til eliteskuet

 

Poul Erik og Jytte Simonsen, der driver stald Lillevang.

 

 

2013 Lillevangs Pari-Lina e. B H Rush Hour og Pari-Fonda udtaget til Falsterbo 5 års dressurchampionat og i Svensk unghestechampionat på Flyinge blev det til en 9. plads i dressur med Anna Espelund, der er Pari-Linas nye ejer.
2013 Lillevangs Canto e. Cosmeo og Gusta ERDH er blevet udtaget til 5 års. springchampionats finalen i Odense ved JBK Horseshow.
2013 Lillevangs Mr. Swing King e. Party Dance og Gusta ERDH er blevet udtaget til 4 års springchampionats finale ved JBK i Odense.
2014 Lillevangs Mr. Swing King e. Party Dance og Gusta ERDH bliver nr. 3 i DV Unghestechampionat springing.
2014 Lillevangs Pari-Diva e. B H Zack og Pari–Fonda bliver udtaget til elitesuet, får tildelt guldmedalje og titlen Årets dressurhoppe.
2015 Pari-Fonda bliver elitehoppe.

På fotoet t.h. ses Pari-Fonda til følskue

 

 

Kan Stald Lillevang skabe fuore igen i 2015?


I år har Poul Erik og Jytte fået et helt spektakulært hingsteføl: Lillevangs Forever efter Everdale på deres nybagte Elitehoppe Pari Fonda (Fanal Prydsholm x Loran) som bare kan gå solen sort – se fotoet t.h., som Heidi Møller Jensen har taget af føllet, da hun var på besøg i midten af April.

 

Auktion eller privat salg?


Når tale falder på DV´s auktion siger Poul Erik: "Vi vil meget gerne deltage på auktionen, fordi et er rigtig god reklame for vores avl, men det er jo også en risiko at tage navnlig med et føl der er født tidligt – derfor har vi endnu ikke besluttet os til om vi vil prøve at få føllet på auktionen.

 

Men et er sikkert: føllet er til salg, og skulle der komme nogen forbi, inden udtagelsen til auktionen finder sted, er de hjerteligt velkomne.”

 

Når kun det bedste er godt nok!


Poul Erik og Jytte fortæller. ”Vi er naturligvis lykkelige over de succeser som vores tre hopper Pari-Fonda, Pari-Queen og Gusta har givet os. I hesteavl ved vi jo at alt ske, men faktisk er vore resultater frugter af en langsigtet plan, som vi nu høster af.


I 2000 havde vi købt den statspræmierede holstenerhoppe Gusta efter Kilian x Cor de la Bryere, der allerede havde leveret gode føl. Men det kneb mere med vores dressuravl. Vi ville starte vores dressuravl med ”det bedste”, derfor tog vi i 2004 til Jørgen og Ruth Søgård på Stutteri Horsfeldt i Thy, hvor vi købte
to 2 årige hopper: Pari-Fonda og Pari -Queen, som vi mente indeholdte de kvaliteter, vi efterspurgte".


De to Pari-hopper


Pari-Queen f. 2002 e. Akinos deltog som 3 årig i sin mor Ali-Pari s guldmedaljesamling. Ali-Pari er en fantastisk hoppe, der bl.a. er mor til

Pari-Queen som 3 årig

guldmedaljehoppen Ali-Moon, den kårede hingst Pari Ace Dane der går grand Prix og yderligere Grand Prix hesten Finale, som blev redet af Michael Søgård.

 

Pari-Fonda f. 2002 e. Panal Prydsholm x Loran er efter Guldmedaljehoppen Pari-Luna, som var Årets hoppe i DV, 2000. Hun deltog også i sin mor: Ann –Paris Guldmedaljesamling. Ann-Pari er desuden mor til Aka-Pari -der fik sølvmedalje, Anastasia -der fik Bronzemedalje og den kårede hingst After-Pari.

 

Lillevangs Talimore

 

Lillevangs Rush nu Tailormade Rush

Der skal succes til for at modstå modgang


"Vi mener at vores avlssucces for en stor del skyldes, at vi har investeret i noget avlshopper af virkeligt præstationsrige stammer, - og succes skal der til, hvis man som avler skal holde modet oppe, når modgangen melder sig.
Vi er bestemt heller ikke gået ram forbi hvad angår uheld. Vi har mistet en del gode og lovede føl - og ungheste, som vi har satset på, er blevet skadet og nogle er døde. Sådan har vi f.eks  mistet vores dejlige springavlshoppe Gusta, der døde under en fødsel og da hendes datter også er død, står vi nu uden mulighed for at videreføre vores springhesteavl. V

For springhestenes vedkommende må nøjes med at glæde os over  de dejlige afkom, som Gusta nåede at få hos os, og som gjorde hende til elitehoppe".

 

 

Mr. Swing King

 

Guldmadaljehoppen Pari-Diva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor