Joachim Thomsen og Logslunds Pleasure. (Klik her for video)

Den 27. oktober afholdte Dansk Varmblod egnethedstest på Sjælland på Vallenbæk Ridecente.

 

Det var i alt ca 80 heste til start, og det blev en lang dag, så desværre var dommerne taget afsted til Jylland, da der var præmieoverrækkelse til dressurhestene, men i løbet af dagen kunne man forstå på deres mange bemærkninger, at rideligheds- og skridtkarakterer var fundamentale for dressurhestene topplaceringer.

 

Dagens bedste dressurhest blev den laksorte dressurstjerne Logslunds Pleasure efter den spanske junior rytter: Morgan Borboncom´s gangstærke dressurhingst Painted Black og med B H World Classic som morfar. Hesten er avlet og ejet af Flemming Pedersen i Tørring.

Den blev fremstillet af den storsmilende Joachim Thomsen, der forstod at præsentere hesten  på det alle bedste med smidighed udtryksfulde gangarter og bevægelse gennem hele kroppen, hvilket blev honareret med 870 points og helt formidabelt 9,5 i ridelighed. 

 

 

 

De tre dressurheste, der delte 2. pladsen blev alle belønnet med 860 points men med flotte 9 for ridelighed:

 

132 Don Primo Unik efter B H Don Schufro med Primus AA som morfar. Hesten er avlet af Morten Skov i Randers og idag ejes den af helle og Lenette Lundqvist i Stubekøbing. Den belv korekt og følsomt redet af Lenette Lundqvist, udover et 9-tal for hestens store ridelighed fik de 3 x 8,5 for alle tre gangarter.

 

134 Zaza Diawind efter B H Don Schufro med Zardin Firfod som morfar  er ejet af Peter Schrøder fra Stenløse. Han blev fremstillet af sin faste rytter Caroline Louise Skøt, og sammen havde de fundet melodien efter anstrengelserne i Odense. Zaza gik friskt med harmoni, sving og bæring og i galoparbejdet satte de med 9,5 alle konurrenterne til vægs.

 

139 Hot Shot W efter B H Hotline og Kawango som morfar er avlet og ejet af Lisbeth Holm i Hillerød. Også denne hest blev smukt fremstillet af Camilla Ahlers Petersen. Hesten har ingen svaghedet i gangarterne der alle blev bedømt med 8,5 og rideligheden var helt eksemplarisk.

Der var i alt 60 dressurheste til start og 16. placeringer, men da der var 3 ligeplaceringer på 16. pladsen blev det til ialt 18 sløjfer. Alle de placerede have 800 points og derover.

 

Både dressur klassen og springklassen var sponseret af firmaet Everhorse og Horsenews.dk der gav flotte præmie i form af abonnementer hjemmesider, og fotos til de vindende heste.

Se desuden fotos af alle hestene

 

Don Primo Unik med Lenette Lundqvist

 

Hot Shot W og Cammila Ahlers Petersen

 

Zaza Diawind og Caroline Louise Skøt

 

Heart of Gold og Kirstin Skjoldshøj

Kollektionen på 19 springheste faldt i dommernes smag. Der var ingen tvivl hos den kommenterende dommer: Springhestene var simpelt hen helt i top og John Hansen udtalte, at hestene i den brede top ville kunne klare sig flot i internationalt selskab.

Kirstin Skjoldshøj have to heste med, som måtte dele førstepladsen med karakterer på 925 points:

 

1. plads: 108 Heart of Gold efter avlsmatadoren Heartbeat med Solos Landtinus som morfar. Hoppen, der er opdrættet af Mie Nielsen og Theo de Vos i Bolderslev er ultra ædel og elegant og Kirstin have en forbildelig kontakt til hoppen, der sprang både smidigt og med fineste teknik. I dag ejes Heart of Gold af Kirstin Skjoldshøj og Mie Nielsen.

 

1. plads: 115 Pegasus efter Party Dance og med Andiamo som morfar er avlet og ejet af Lene Jacobsen i Herlufmagle. Han er en stor lidt ufærdig hest, men Kirstin opnåede at vise hestens kæmpe kapacitet på bedste måde.

 

På en tredie plads placerede Caroline Mannfalk hoppen Cruella de H. med 887,5 points. Hoppen er efter Diamant de Revel med Carano som morfar. Hun er avlet af Tove Horsager og sammen med Stald Andersgården er hun stadig medejer af hesten.

 

Derefter kom endnu et Party Dance afkom: med 875 points. Det var Hoppen Party Girl med Calato som morfar avlet og ejet af stald Kristo i Jægerspris. Hoppen var smidig og udviste overblik, hun blev elegant fremstillet af Anica Kristoffersen.

Pegasus og Kirstin Skjoldshøj

Cruella de H og Caroline Mannfalk

Play Girl og Anica Kristoffersen

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor