Vikingerne fra de tre nordiske lande indtog Oldenburger Verbands kåring i Vechta fra 16 til 19 november 2011 med hjemmeavlede præmiehingste, auktionsfavoritter og indkøbte kvalitetsheste.

 

Kat 73 Præmie dressurhingsten efter Sarkozy/Mi-chelangelo opdrættet af Stutteri Byager Jægerspris.

Kat 21 Sieger springhingsten efter Diamant de Semily/Phin Phin fra Stald Bøgegården i Bolderslev.

Kat 83 Auktionens dyreste dressurhingst e. Temptation/Sandro Hit. Avler Lena Nystrøm i Skåne.

De sidste år har Lone Bøgh Henriksen med den smukke Siegerhingst Fürstenball ført an og vist danskerne, at det godt kunne lykkes at komme helt til tops også i Tyskland, når man har rigtig gode heste, og at man i Oldenbuger Verband ikke skeler til nationalitet, når hingstene skal udtages, kåres og præmieres.

I år er det så andre gode avlere og hingsteholdere fra De tre Nordiske lande, der har forstået at følge den trend op.
Foruden de tre glade hingste-teams, som ses på billederne herunder, har det norskejede Tailormade Horses Aps, som holder til på Mors ved Per Skærbæk, fået kåret en fantastisk springhingst efter Diarado/Argentinus/Landadel samt en smuk langbenet dressurhingst efter Sir Donnerhall/Rohdiamant/Raphael. Efter fredagens triumfer blev det  "gyser-agtigt" spændende at følge præmiehingstenes placering om lørdagen og ikke mindst auktionen af de nykårede hingste.

Stutteri Byager i Jægerspris drives af Niels og Mette Therkildsen. De fremstillede en meget velfungeren- de Sarkozy/Michelangelo/Davignon-søn af egen avl med en stærk bagbensaktion. Han blev udtaget til præmieringen. Hingsten blev super professionelt fremstillet af familien Westendarp, som ialt fik 3 hingste gennem kåringsnåleøjet. Ikke underligt at begivenheden skulle fejres med champagne.

Stutteri Bøgegården ved familien Schmidt i Bolderslev fremstillede en utroligt velspringende præmiehingst efter Diamant de Semily//Phin Phin/Burggraf, som de i foråret 2011 har været så heldige at kunne bytte sig til for to 4-årige danske springheste. Stald Bøgegårdens nylige indmeldelse i Oldenburger Verband har hermed vist sig yderst succesfuldt, og forhåbentligt til gavn for DK-avlere.

Lena Nystrøm fra Skåne fremstillede - sammen med familien Schwierking - publikumsfavoretten efter Tailormade Temptation/Sandro Hit/Master. Hingsten er trukket på Lenas gamle svenske dressur-stamme. Da den er svensk registreret kan den hverken udtages til præmieringen eller til fløjpladsen, og ikke uventet blev denne hingst kåringsaktionens absolutte højdepunkt.

Den endelige oprangering af hingstene og auktionen om lørdagen satte uventede rekorder for

de danske og svenske udstillere.

 

Kat 59 Siegerhingst i dressur: E. Fürst Roman-cier/Sir Donnerhall I/Don Schufro fra Gestüt Lewitz.

Kat 22 Tailormades nyindkøbte springstjerne e. Diarado/Argentinus/Landadel.

Kat 76 Tailormades nyindkøbte elegante dressur-hingst e. Sir Donnerhall/Rohdiamant/Raphael.

Kåringen.

Der var udtaget 5 præmiehingste i springhingsteholdet og alle holdt vejret da Kat 21 fra Stald Bøgegården (se foto aller øverst i midten) blev udvalgt som en af de tre bedste, og jublen gjaldede i salen da den smukke, kattesmidige, ædle og elegante hingst efter Diamant de Semily blev Siegerhingst i Oldenburger Verbands Springhesteprogram.

Siegerhingst i dressurholdet blev en langbenet og elegant søn e. Fürst Romancier/Sir Donnerhall I/Don Schufro med en spektakulær travbevægelse.

I præmieringen for dressurhingstene kunne vi glæde sig over den dejlige danske Sarkozy-hingst fra Stutteri Byager, som viste sig flot frem i alle tre gangarter med en nerve og aktion, som en kommende dressurstjerne.(Se foto aller øverst t.v.) Han solgtes til den belgiske hingstestation Fernando Torres ved auktionen for 70.000. €

Af Stutteri Tailormades to nyindkøbt hingste gjorde navnlig springhingsten Kat 22 e. Diarado/Argentinus/Landadel sig særdeles positivt bemærket med en forrygende springteknik og -kapacitet helt ud over det sædvanlige.

Det skal blive spændende at følge denne hingst i konkurrence og avlsindsats.

 Auktionen.

Den smukke dressurhingst kat 83 e. Temptation/Sandro Hit/Master, som ejedes i fælleskab af Lena Nystrøm, Skåne og Stall Schwierking, der havde gjort hingsten klar til kåringen, kunne ikke udtages til præmieringen, da den ikke er Old-registreret. Men i anderkendelse af at hingsten var publikumsfavorit og kandiderede stærkt til titlen som årets Sieger dressurhingst, havde man besluttet at indlede auktionen med denne hingst. Der var straks lagt op til kampbud som til slut vekslede hurtigt mellem Urs Schweitzer, Lodbergen og den yndige amerikanerinde Jamie White. Men til sidst kunne Jamie sikre sig hingsten med et bud på 800.000 € . "Tight Junction" vil blive opstaldet på hingstestation Böckmann i kommende sæson.

Sieger dressurhingsten, som fulgte lige efter kat 83, blev solgt til Urs Schweitzer fra Dressage Performance Centre, der bød med på Kat 83, for 750.000 €. Auktionens 3. dyreste hingst blev bevægelsesvidunderet Kat. 50 e. Dr. Doolittle/Rubino Rosso/ Argentinus med 210.000 €

Anderledes trægt gik det med buddene på de mange dejlige springhingste, hvor priserne ikke en gang sneg sig over 65.000 € For kun 40.000 € kunne Stall Schockemöhle f. eks. sikre sig den smukke og velspringende præmiehingst Kat 1 e. Balou de Rouet.

Der blev budt 210.000 € for denne kårede dressurhingst e. Dr. Dolittle/Rubino Rosso/ Argentinus med et fantastisk gangpotentiale.

- Og denne velgående og elegante spring-præmie-hingst e. Balou du Rouet gik for 40.000 € Den vil sikkert kunne genses ved PSI auktionerne.

Auktionarius Uwe Heckmann var så begejstret over salget af kat 83 til Jamie White, at det kom til kindkys med lykønskningerne over barrieren.

Aftenen show var spekket med hingste, der blev fremstillet under rytter på alle niveauer. Både i spring og dressur.

Årets VTV hingst i dressur blev Sorento, og i springafdelingen blev det Light On, der havde en meget overbevisende søn med i kåringen. Højdepunkterne var dog ikke mange, men den nykå- rede bundeschampion Fürstenball lyste op i forsamlingen redet af Ines Westendarp i en smuk samlingsgrad. Licotus viste talent for de højere øvelser, navnlig var piaffen helt forbildelig, og

hingsten Don Marco viste stor gangformåen i positiv udvikling.

De to smukke snekonger: Last Man Standing og Casper (Eurocommerce Berlin) var de betydeligste repræsentanter for Capitol-blodet og Scendix og Contendro I fremviste en kæmpe springkapasitet, som der er brug for i den moderne springavl.

Aftenens største overraskelse var hingsten Rubinio fra Gestüt Letter Berg. Han var ekstrem smidig, spændstig og let gående, og her blev vist virkelig smuk ridning af Jennifer Hoffman.

Fürstenball (Fürst Heinrich/Donnerhall)

Rubinio (Rubin Royal/Florestan/Glückpilz)

Scendix (Stakkato/Dinar/Pikoer)

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor