To svensk kårede avlshingste Van Vivaldi og Vilancio, hvis veje krydses over Østersøen.


Van Vivaldi f. 2010 (Vivaldi x Olivi - Biotop) er i dag 100 % svensk ejet af GP rytter Tinne Vilhelmson Silfvén på Løvsta Hengststation, der også ejer bl.a. Solos Carex, Don Auriello og Benneton Dream. Efter 2 år i Tyskland hos tildligere medejer Sven Rothenberger kan de svenske avlere nu glæde sig til at han kommer hjem til Sverige.

Van Vivaldi er ædel som en fuldblodshest og har en spektakulær bevægelse rigtig efter hollandske opskrift. I 2012 blev han reservefløjhingst i Westfalen og i 2014 vandt han den svenske brugsprøve med 8,5 -9,5 – 9,5 og med 9 i ridelighed. Hans første følårgang i 2014 vakte furore i Tyskland, se f. eks. dette smarte føl fra Johannes Westendarp i Tyskland

 

 

 

 

Van Vivaldis far Vivaldi f. 2002 (Krack C x Jazz x Ulft) har lige siden hans yngste år været en utrolig populær hingst både blandt ryttere og avlere pga. hans lette op ad bakke bevægelse, i dag er hingsten redet op til Grand Prix Niveau. Vivaldi var - ifølge Blue Hors´hjemmeside far til nr. 1, 3 og 6 for 6-års dressurheste ved UVM i Verden i 2014!

 

 

Vilancio f. 2011 (Vitalis x Lancet x Rubinstein) tilhører hingstestationen Schockemöhle i Tyskland, men hingsten har indtil 2015 været udstationeret på Flyinge i Skåne og har aflagt en meget overbevisende rideprøve her med 8 – 8,5 – 8,5 og 8, 5 i ridelighed.
Hingsten er meget elegant og langlemmet i store rammer med en smukt formet hals og god nakke, og bevægelsen er dejlig smidig. Vilancio er tydeligt præget i type af sin morfar Lancet som selv har Shogun xx som morfar. Lancet gik Grand Prix under Emma Hindle. Lancet er far til Uzzo, der blev UVM vinder som ung og nu under Patrik van der Meer går Grand Prix på internationalt plan. Det skal blive spændende at følge Vilancios første føl årgang.

 

Vilancios far Vitalis f. 2007 (Vivaldi x D-Day) vare en af de første succesfulde Vivaldi-sønner, i 2009 var han reservefløjhingst Westfalen og i 2013 blev Vitalis solgt til i USA bosiddende Charlotte Jorst, der samme år red ham i finalen for 6-årige dressurheste i UVM i Verden.

Se video af Charlotte Jorst og Vitalis´ ridt i Verden her 

 

 

Senere i 2013 rejste Vitalis til USA for at fortsætte sin uddannelse der. Inden eksporten til USA nåede Vitalis at blive far til mange lovende afkom, som i løbet af de sidste par år har gjort sig positivt bemærket, navnlig i Oldenburger Verband og i Westfalen, som stadig forhandler frostsæd efter ham.

 

I Danmark har vi følgende hingste af dette V-blod:
Stutteri Blue Hors  i Ranbøld ejer den færdigkårede hingst Blue Hors Veneziano e. Vivaldi x Donnerhall f. 2010, moderen er enhelsøster til Don Schufro. Veneziano der har gået 35 dages prøve i Danmark. (Se foto af Veneziano nederst t.v. fra kåringen i Oldenburger Verband hvor Venezianp blev 2. reservefløjhngst.)
Helgstrand Helgstrand købte på auktion en unghingst kåret i Tysk Old. Verb. november 2014. Unghingsten er e. Vitalis x Diamind Hit Lansadel. Det bliver spændende at se, om den kommer til kåring i DV marts 2015. (Se foto af Vitalis Diamind Hit-hingsten nederst t.h.)

 

I Tyskland og Holland er de toneangivende V-hingste p.t.:
Eye Catcher Vivaldi x Partout f. 2009, som blev nr. 3 ved UVM for 5 årige dressur heste i 2014, han ejes af Hingstestationen Van Eytert i Holland
Livaldon e. Vivaldi x Donnerhall f. 2010, der er ejet af det tyske Hannovernar Verband.

 
 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor